ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Τη δική του άποψη για τα γεγονότα της Αττικής εξέφρασε o Πανταζής Χρονόπουλος


Τη δική του άποψη για τα γεγονότα της Αττικής εξέφρασε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας του δήμου Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, δήμαρχος της πόλης στις πυρκαγιές του 2007 και εκλεγείς τέσσερις φορές από το 2002.

Ο κ. Χρονόπουλος στηλίτευσε την απουσία κρατικής μέριμνας για την ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των σχολείων, τονίζοντας ότι εδώ και δέκα χρόνια δεν γίνεται σοβαρή και ουσιαστική προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για το πώς πρέπει να ενεργούν στην πυρκαγιά.

«Κάθε θαύμα στην Ελλάδα τρεις μέρες, το μεγάλο πέντε. Όλοι λαλίστατοι τώρα, αλλά σε λίγες μέρες θα έχουν ξεχαστεί. Πήγα στη φωτιά να σώσω κόσμο και έσωσα δέκα ανθρώπους. Και μετά ο νομάρχης, ο πυροφύλακας και εγώ καταδικαστήκαμε σε 420 χρόνια ποινή με το σκεπτικό ότι αμελήσαμε. Πέρασαν 11 χρόνια και φαίνεται ότι τίποτα δεν μας δίδαξαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 τι πρέπει να κάνουμε για να μην έχουμε τα ίδια φαινόμενα.

Δεν γίνεται καμία ενημέρωση στους μαθητές και στο λαό. Ουδεμία ημερίδα, κανένας ειδικός για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε. Πάνω στην καταστροφή διαλαλούν μέτρα. Για αυτό λέω κάθε θαύμα τρεις, το μεγάλο πέντε», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος και άφησε αιχμές για εκδικητική συμπεριφορά εις βάρος του λόγω των όσων είπε κατά καιρούς./ «Αν το 2007 είχε γίνει μάθημα, δεν θα θρηνούσαμε τόσα θύματα. Εμείς καταδικαστήκαμε και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αθωώθηκε.

Τώρα ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα στον αντιπεριφερειάρχη, τον νομάρχη και τον περιφερειάρχη, διότι τους πολιτικούς δεν τους αγγίζει τίποτα. Επειδή τότε είπα ότι η φωτιά δεν έσβηνε ούτε με χίλια αεροπλάνα, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου μου έκοψε εγκεκριμένη μελέτη αντιπυρικής θωράκισης από τον Καϊάφα ως το Γιαννιτσοχώρι. Για το Ταμείο Μολυβιάτη, που τα λεφτά χάθηκαν στην πορεία, υπεύθυνος είναι ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακων/νου.

Καλό θα είναι οι χθεσινές εξαγγελίες να γίνουν πράξη» είπε ο κ. Χρονόπουλος.