Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Τιμήθηκε στον Πύργο η μνήμη του Κων. Κατσίφα

spot_img

Μία θυσία για την Ελληνική Σημαία

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έντονης πατριωτικής μνήμης τελέστηκε το Μνημόσυνο για την συμπλήρωση 40 ημερών από την δολοφονία του ομογενούς Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα στον Ιερό Ναό Αγ. Ελευθερίου Πύργου. Στο Μνημόσυνο (που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ηλείων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «Φιλιππείον» και την Δημοτική Παράταξη «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου», σε συνεργασία με το Παράρτημα Πύργου Ηλείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνος (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) και τον Σύνδεσμο Οπλιτών Νομού Ηλείας) συγκέντρωσε δεκάδες πιστούς που προσευχήθηκαν για την ψυχή του 35χρονου Έλληνα που ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου βρήκε τραγικό θάνατο από την εγκληματική επέμβαση της Αλβανικής Αστυνομίας, αποδεικνύοντας ότι η κατάσταση στην Βόρειο Ήπειρο τελεί υπό την διαρκή τρομοκρατία της Πολιτικής των Τιράνων.

Για την σημασία της προσωπικής προσφοράς κάθε Χριστιανού στον συνάνθρωπο μίλησε στο κήρυγμά του ο εφημέριος του Ναού π. Γρηγόριος Πάπαρης. Κεντρικός ομιλητής στο Μνημόσυνο ήταν ο ηπειρώτης συνταξιούχος Δάσκαλος κ. Ιωάννης Έξαρχος, του οποίου την πατριωτική και εκπαιδευτική δράση παρουσίασε ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας. Ο κ. Ι. Έξαρχος τόνισε ότι η Βόρειος Ήπειρος έχει προδοθεί από την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος τις τελευταίες δεκαετίες, κάτι που αποθρασύνει την αλβανική επιθετικότητα, η οποία επιδιώκει τον αφελληνισμό των ιστορικών αυτών εδαφών. Παράλληλα κατηγόρησε την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας και υπενθύμισε την προσφορά των Βορειοηπειρωτών στην Ελεύθερη Ελλάδα, με την παρουσία των Εθνικών ευεργετών Σίνα, Ζάππα, Αρσάκη και άλλων. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, συνέχισε,  είχε φλογάτη καρδιά, πυρωμένη ψυχή, εκρηκτική θέληση. Μιλούσε λεύτερα, λεβέντικα, ξεστήθωτα, παλληκαρήσια. Και έκλεισε λέγοντας  «Υποκλίνομαι στην ηρωική αέρινη οπτασία σου, Αιωνία η μνήμη σου, αδελφέ και Συναπόστολε Κωνσταντίνε».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα