ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Τιμή στους αγωνιστές της Ναυμαχίας Κατακόλου

  • 4
    Shares

Εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τίμησε σε μια σεμνή τελετή η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Ηλείας, με αφορμή και τη συμπλήρωση 197 χρόνων  από την Ναυμαχία που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1821 στο Κατάκολο.

Αρχικά έγινε  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου δοξολογία χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανάσιου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του παραρτήματος ΕΑΑΝ Ζώης Υφαντής και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος, ενώ την ανάγνωση του πανηγυρικού της ημέρας πραγματοποίησε ο Απόστρατος Αντιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού Άγγελος Μυλωνάς.

Ακολούθησε ρίψη στεφάνων στη θάλασσα, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λάμπη Αριστειδόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Μπόμπορη, τον πρόεδρο ΕΑΑΝ Ηλείας Ζώη Υφαντή και τον Αντιπρόεδρο Τάσο Αράπογλου, τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάκη Αντωνόπουλο, τον εκπρόσωπο του Α.ΓΕΝ Δημήτριο Παπαδάτο, τον φρούραρχο ΚΕΑΤ Σμήναρχο Γεώργιος Κουτσουράς  και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Λεχαινών Γιώργο Γαλάτη.


  • 4
    Shares