ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα γίνει με τους δημάρχους που θα «κατέβουν» για βουλευτές ;


Τα πάνω – κάτω έφερε στους σχεδιασμούς των δήμων της Ηλείας η προκήρυξη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, καθώς τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα. Τι θα γίνει με τους δημάρχους που θα «κατέβουν» για βουλευτές;

Λογικά, οι νυν δήμαρχοι που επιθυμούν να φορέσουν «βουλευτικό κουστούμι» θα πρέπει να παραιτηθούν αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών, προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες. Ωστόσο, οι νέες δημοτικές αρχές θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Το πρόβλημα  – μέχρι στιγμής – (γιατί δεν ξέρουμε ποιος ακόμα μπορεί να ανακοινώσει την «κάθοδό» του στις εθνικές εκλογές) εντοπίζεται στους δήμους Πηνειού και Πύργου, με τους δημάρχους κ.κ. Αλέξη Καστρινό και Γαβρίλη Λιατσή να έχουν εκδηλώσει από καιρό την επιθυμία να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Και φυσικά φανταζόμαστε ότι ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν σε δήμους σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην περίπτωση ωστόσο και των δύο υποψηφίων της Ηλείας, δεν γίνεται να παραιτηθούν και να αναλάβει κάποιος «διάδοχός» τους, αφού οι παρατάξεις τους ήδη έχουν διαλυθεί με τα μέλη τους να είναι υποψήφια σε άλλους συνδυασμούς.

Παράλληλα όμως, ούτε βουλή θα υπάρχει για να νομοθετήσει κάποια ρύθμιση για όλους τους δήμους της Ελλάδας που θα υπάρξει αυτό το πρόβλημα.

Οπότε, είτε πάμε σε υπηρεσιακούς δημάρχους, είτε αναλάβουν νωρίτερα οι νέες δημοτικές αρχές (πράγμα λίγο δύσκολο), θα πρέπει να αποφασιστούν μέσα στα επόμενα 24ωρα. Διαφορετικά… θα τρέχουμε τελευταία στιγμή (και πάλι) πανικόβλητοι!