Δευτέρα, 25 Απριλίου, 2022
22.4 C
Pýrgos

Τι «ψιθυρίζεται» με… τα δημαρχιακά του δήμου Ήλιδας!!!

spot_img

Ενάμισης περίπου χρόνος απομένει από τις, επόμενες, Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και το «τοπίο» στα δημαρχιακά του δήμου Ήλιδας είναι… από θολό, έως «θυελλώδες». Τίποτα μέχρι στιγμής δεν είναι δεδομένο, ενώ σίγουρα, τους λίγους αυτούς μήνες που απομένουν, δεν αποκλείονται και… εκπλήξεις!

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη, καθώς, οι κινήσεις τους, οι παρεμβάσεις του, μαρτυρούν έναν συνδυασμό «ζωντανό» με ιδιαίτερη ήδη δράση. Η παράταξη αριθμεί ήδη πάρα πολλά μέλη, μέσα από τα οποία θα προκύψουν, στο μεγαλύτερο ποσοστό, τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου.

Στον αντίποδα η παράταξη του νυν δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, που με μοναδικό ίσως «εχθρό»… τον ίδιο του τον εαυτό δείχνει (εδώ και καιρό) σημάδια διάλυσης. Ο ίδιος βέβαια ο Γιάννης Λυμπέρης δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος ωστόσο… ακόμα και αν τελικά το αποφασίσει θα είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο, έστω και αν «αγοράσει» υποψηφίους για τον ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που προβλέπει ο νομοθέτης.

Δύσκολα τα πράγματα φαντάζουν και για το «στρατόπεδο» του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου καθώς, όλα αυτά τα χρόνια, δεν βλέπουμε την παραμικρή κίνηση «διεύρυνσης» της παράταξης και προσέλκυσης νέων μελών προκειμένου να «χτιστεί» το επόμενο ψηφοδέλτιο. Την ίδια στιγμή όμως, η πρόσφατη «περιπέτεια» του κ. Χριστοδουλόπουλου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, φαίνεται ότι δημιουργεί προβληματισμό ακόμα και στα υπάρχοντα μέλη της παράταξης.

Ο Δημήτρης Κράλλης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, ωστόσο, όσοι των γνωρίζουν καλύτερα, θεωρούν δεδομένο ότι διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Ήλιδας. Ειδικά από τη στιγμή που οι παρεμβάσεις και τα έργα που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει στη θητεία του είναι πλέον πιο επίκαιρα από ποτέ άλλοτε.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι δεδομένο ότι θα «κατέβει» στις εκλογές, ωστόσο, κανένας δεν γνωρίζει ακόμα εάν πριν τις εκλογές θα ανοίξει θέμα διαδοχής του επικεφαλής της παράταξης κ. Άγγελου Κολόσακα, καθώς, πολλά φαίνεται να είναι τα μέλη της παράταξης που επιθυμούν ανανέωση, με ένα νέο (στην ηλικία και στα δημαρχιακά) πρόσωπο. Υπενθυμίζουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση στις προηγούμενες εκλογές είχε το μεγαλύτερο ποσοστό νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιό της.

Το τελευταίο διάστημα, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι «παρεμβάσεις» του πρώην αντιδημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Τασσόπουλου δεν πρέπει να θεωρούνται τυχαίες, καθώς οι «ψίθυροι» τον θέλουν σε πρωταρχικό ρόλο νέας παράταξης, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνη Πατρινό και τον πρώην Αντιδήμαρχο Χρήστο Φωτόπουλο.

Μια από τις εκπλήξεις των τελευταίων ημερών είναι και η εμπλοκή του ονόματος της γνωστής δικηγόρου Κλεονίκης Γκουβίτσα στα δημαρχιακά του δήμου Ήλιδας. Η συζήτηση αυτή κερδίζει γρήγορα «έδαφος» μέσα στα όρια του δήμου Ήλιδας, συγκεντρώνοντας θετικά σχόλια.

Τέλος, η πρόταση, που έγινε πρόσφατα στον  ιδιοκτήτη-δημοσιογράφο Κώστα Κουτσουβέλη από ενεργούς πολίτες, επιχειρηματικούς κύκλους και συλλογικότητες του δήμου Ήλιδας να ηγηθεί δημαρχιακής παράταξης, δεν έχει απαντηθεί ακόμα από τον ίδιο ούτε με «ναι» αλλά ούτε και με «όχι».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα