ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Τον πήρανε Χαμπάρι – Ένας-Ένας εγκαταλείπει το Καράβι ;

  • 154
    Shares

Ανατροπές στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας:  Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χρήστος Παναγόπουλος.

«Ρωγμή» στην Παράταξη Λυμπέρη – Παράτησε τα «Γερόντια» στην Κατρακύλα τους…

Δεύτερη… «κίτρινη κάρτα» έριξε στην Δημοτική Αρχή Ήλιδας ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Παναγόπουλος, καταθέτοντας σήμερα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Ο Χρήστος Παναγόπουλος διαφωνεί κάθετα με τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στους χειρισμούς της, πάνω στο θέμα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, ενώ η ανεξαρτητοποίησή του, αφήνει την παράταξη Λυμπέρη με… οριακή πλειοψηφία, μόλις ενός Δημοτικού Συμβούλου…

Η πρώτη «κίτρινη» κάρτα του Χρήστου Παναγόπουλου προς την Δημοτική Αρχή, ήρθε μετά την απόφαση Λυμπέρη να παραχωρήσει τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Εταιρεία Ακινήτων του δήμου.

«Τα ταμεία του δήμου εισπράττουν τα τέλη της λαϊκής αγοράς και καμία Εταιρεία του δήμου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος, μιλώντας στο «Ilia.news».

Η οριστική ρήξη ωστόσο του κ. Παναγόπουλου με τον δήμαρχο Ήλιδας, ήρθε μετά την χθεσινή απόφασή του, να μην γίνει η σημερινή λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας.

«Να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη. Η διαφωνία μου έχει να κάνει καθαρά με τις πολιτικές του αποφάσεις, που οδηγούν τους καταναλωτές στην εκμετάλλευση από τα καρτέλ και εμάς, τους μεροκαματιάρηδες της λαϊκής αγοράς, στη φτώχια» είπε ο κ. Παναγόπουλος στο ilia.news.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παναγόπουλος μας είπε: «Ο δήμαρχος Ήλιδας πήρε την απόφαση να μην γίνει η σημερινή λαϊκή αγορά στις 3 το μεσημέρι, όταν ο κόσμος είχε ήδη πάει στα χωράφια και είχε μαζέψει χόρτα, κολοκυθάκια, μελιτζάνες και γενικά τα κηπευτικά του, που τώρα δεν έχει τι να τα κάνει. Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει σήμερα ότι οι λαϊκές αγορές λειτουργούν κανονικά.

Η απόφαση αυτή οδηγεί τους καταναλωτές στην εκμετάλλευση από τα καρτέλ. Το είδα και σε άλλες περιοχές που ακυρώθηκαν οι λαϊκές. Τα μήλα για παράδειγμα, έφτασαν από 80 λεπτά να πουλιούνται σήμερα 1,90 ευρώ. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από πουθενά.

Είδαμε στα μέτρα άλλων χωρών να λένε, μέχρι 100 άτομα σε κλειστές αγορές, μέχρι 500 σε ανοιχτές. Άρα, ποια αγορά είναι ασφαλέστερη για το καταναλωτικό κοινό;

Όσο για εμάς, τους ανθρώπους της λαϊκής αγοράς που δουλεύουμε για ένα μεροκάματο, θα πεινάσουμε και εμείς και οι οικογένειές μας.

Γενικά, άμα σταματήσει η λαϊκή αγορά θα πεινάσει πολύ κόσμος».


  • 154
    Shares