ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ήλιδας

  • 8
    Shares

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ Η.Δ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 29/04/2020

 

ΘΕΜΑ 1ο : ΥΠΕΡ

ΘΕΜΑ 2ο : Ο τίτλος του θέματος που συζητάμε αναφέρει : «Υποβολή προτάσεων στο Ε.Π για την καταπολέμηση της φτώχειας  και των διακρίσεων «κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο – Συσσίτιο».

Είναι πέρα για πέρα υποκριτικό γιατί όλοι ξέρουμε ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τέτοιες δράσεις.

Ταυτόχρονα μας προκαλεί και οργή γιατί μιλάνε για αντιμετώπιση της φτώχειας όλοι αυτοί , κυβέρνηση –Ε.Ε.- τα κόμματά τους , παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης , που έχουν οδηγήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους στην εξαθλίωση με την πολιτική που εφαρμόζουν και στηρίζουν.

Είναι υποκριτική και εξοργιστική η στάση όλων αυτών και για έναν ακόμα λόγο.Ιδιαίτερα σήμερα, με την πανδημία σε εξέλιξη, μας λένε καθημερινά ότι όλα είναι ατομική ευθύνη.Αλήθεια !Μήπως όλοι αυτοί οι ωφελούμενοι έχουν ανάγκη αυτές τις δομές εξαιτίας της ατομικής τους ευθύνης ; Φταίνε αυτοί και όχι η πολιτική που εφαρμόζεται , που στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης θυσιάζει ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ξέρουμε πολύ καλά ότι :

« ο κόσμος δεν αλλάζει μ’ αυτό – οι σχέσεις ανθρώπου με άνθρωπο δεν καλυτερεύουν απ’ αυτό

ο αιώνας της εκμετάλευσης δε συντομεύεται με κάτι τέτοιο »

όπως μας λέει ο Μπρέχτ.

Για το λόγο αυτό αγωνιζόμαστε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάψει να υπάρχει η αιτία που δημιουργεί άνεργους, άστεγους, πεινασμένους, πρόσφυγες, μετανάστες. Και η αιτία αυτή έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται καπιταλισμός, είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα και να αντικατασταθεί από μία νέα, ανώτερου τύπου οργάνωσης της κοινωνίας το Σοσιαλισμό.

Ψηφίζουμε λοιπόν ΥΠΕΡ να δημιουργηθούν αυτές οι δομές με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό. Όχι ότι θα καταπολεμήσουν τη φτώχεια. Απλά θα προσφέρουν ένα πιάτο φαί.

Δεν βάζουμε όμως τελεία εδώ. Αγωνιζόμαστε παράλληλα «για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας χωρίς πείνα και πόλεμο » όπως είπε ο Νίκος Μπελογιάννης.

Υ.Γ. Περιμένουμε να υπάρξει και μία εκτίμηση για το έργο της Μ.Κ.Ο. από όλους αυτούς που στηρίζουν τέτοιου είδους οργανώσεις (προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και η τωρινή και η παραπροηγούμενη)

 

ΘΕΜΑ 3ο : ΟΧΙ

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τη χρονική διάρκεια και επίσης πιστεύουμε ότι οι δομές μπορούν να στεγαστούν σε κτίρια χωρίς μίσθωμα (π.χ. παλιό Τ.Ε.Ι.)

ΘΕΜΑ 4ο : ΥΠΕΡ μόνο ως προς την αμοιβή. Δε συμφωνούμε με το πολιτικό σκεπτικό της απόφασης 94/2020 της οικονομικής επιτροπής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κολόσακας Άγγελος

Λοχοβίτης Νικόλαος


  • 8
    Shares