ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Του «κακοφαίνεται» η Γ΄ Εθνική του Δαρλαμήτσου αλλά στα τοπικά σφυρίζει


Επιστολή προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ομοσπονδίας καλοθοσφαίρισης, με την οποία δεν θέλει άλλο να αγωνίζεται στα εθνικά Πρωταθλήματα, έστειλε ο διαιτητής Δαρλαμήτσος, σύμφωνα με δημοσίευμα του superbasket.gr. Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο διαιτητής, αν και είναι διαιτητής Α1 κατηγορίας (Basket League), δεν έχει οριστεί σε καμία από τις τελευταίες δεκατρείς αγωνιστικές, ενώ πρόσφατα ορίστηκε να σφυρίξει παιχνίδι Γ΄ Εθνικής.

 

Μέχρι εδώ καλά. Το θέμα όμως που προκύπτει, (αν και εφόσον ισχύουν όλα αυτά), είναι ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, θα σφυρίξει το ματς της Α1 ΕΣΚΑΗ ανάμεσα στον Ήφαιστο Αιγίου και τον Αίολο Αγυιάς, παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον, που εκτός από τις δυο ομάδες, αφορά και τον ΑΣΣ Αμαλιάδας.

Βεβαίως κάποιος διαιτητής έχει δικαίωμα αν νιώθει ότι δεν θέλει άλλο να παίζει, να αποσυρθεί, ειδικά αν πρόκειται για τις εθνικές κατηγορίες. Πολλοί διαιτητές εξάλλου των τοπικών κατηγοριών, δεν είναι αξιολογημένοι να σφυρίζουν εθνικά Πρωταθλήματα. Ωστόσο υπάρχει εδώ ένα ζήτημα «τάξεως», καθώς δεν μπορεί ένας διαιτητής ο οποίος δεν αποπέμπεται, αλλά αρνείται ο ίδιος να σφυρίζει παιχνίδια Γ΄ Εθνικής, για τους όποιους δικούς του λόγους, να σφυρίζει σε παιχνίδια της κατώτερης κατηγορίας.

Το θέμα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι πριν από μερικούς μήνες, ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος ΑΣΣ Αμαλιάδας, με ανακοίνωση του, ζήτησε την εξαίρεση του εν λόγω διαιτητή από τα παιχνίδια του, επικαλούμενος εχθρική διαιτησία σε βάρος του, στο παιχνίδι απέναντι στον Αίολο Αγυιάς. Έκτοτε η ΕΣΚΑΗ δεν τον όρισε στα παιχνίδια του ΑΣΣ Αμαλιάδας, όμως σήμερα ορίζεται στο ματς του άμεσου ανταγωνιστή της ομάδας της Αμαλιάδας, του Αιόλου Αγυιάς.

Παραθέτουμε εδώ την ανακοίνωση που είχε εκδώσει στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος ο ΑΣΣ Αμαλιάδας

Αίολος-ΑΣΣ Αμαλιάδας 76-70: Ήττα με φοβερά παράπονα για τη διαιτησία-“Χάσαμε με το έτσι θέλω”

Στον παραάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε και το σχετικό ρεπορτάζ σχετικά με την επιστολή παραίτησης του διαιτητή Δαρλαμήτσου, προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας:

https://www.superbasket.gr/greece/diaitisia/46500-zitise-na-min-orizetai-os-to-telos-tis-sezon-kai-o-darlamitsos.html?fbclid=IwAR3s0nwHU4AhcGePQ0ZBzay4Um9CVZHSy6jpqPKUSniI3JqJClDf_GzbC_Y