ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

«Το ένα χέρι νίβει τ’άλλο και τα δυό το γιό του ;»…


Γιος αντιδημάρχου προσλαμβάνεται σε πρόγραμμα του Δήμου Πηνειού!

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει σε ολόκληρο τον δήμο Πηνειού η απόφαση του δημάρχου για… την τοποθέτηση γιου αντιδημάρχου του δήμου σε πρόγραμμα 5 ημερομίσθιων για την «αντιμετώπιση εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου Πηνειού για το μήνα Μάιο έτους 2021». Σαφώς και στην απόφαση αυτή δεν υπάρχει τίποτα παράνομο, είναι όλα νόμιμα και αυτό πρέπει να το διευκρινίσουμε από την αρχή. Μήπως όμως αυτή η απόφαση ξεπερνά τα όρια… του «ηθικού»;

Συγκεκριμένα, η απόφαση με αρ. πρωτ. 5164 της 12/5/2021 που δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» του Υπουργείου Εσωτερικών με ΑΔΑ: 6ΙΠ6ΩΞΑ-Γ3Σ τοποθετεί τον γιο του αντιδημάρχου Πηνειού ως εργάτη γενικών καθηκόντων για τον «καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων του δήμου και των τοπικών διαμερισμάτων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19».

Φυσικός προϊστάμενος του εν λόγω υπαλλήλου, η μισθοδοσία του οποίου (όπως αναφέρει η απόφαση) θα εκδίδεται κατόπιν βεβαίωσης του αρμόδιου Αντιδημάρχου, είναι στην προκειμένη περίπτωση… ο ίδιος του ο πατέρας. Μετά φυσικά από αυτό δεν… άργησαν οι «ψίθυροι», όταν η απόφαση είδε το «φως» της δημοσιότητας στη «Διαύγεια».

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και ούτε μας ενδιαφέρει να μάθουμε τα οικονομικά του αντιδημάρχου ή των μελών της οικογένειάς του. Θεωρούμε ωστόσο ότι αυτά τα πέντε μεροκάματα, αυτή την εποχή που διανύουμε, που γύρω μας «κατέρρευσαν» όλα από την πανδημία του Covid, ίσως να ήταν πιο «πολύτιμα» σε κάποιον οικονομικά αδύναμο συνάνθρωπό μας, σε κάποιον που δεν «έχει στον ήλιο μοίρα».

Από εκεί και πέρα, διευκρινίζουμε και πάλι ότι σαφώς δεν έγινε τίποτα παράνομο. Αλλά… «όποιος έχει το μαχαίρι τρώει και το καρπούζι;» (Και δεν το λέμε εμείς, αλλά οι συνδημότες σας)…