Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
20.3 C
Pýrgos

Το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.news»

spot_img

Οι προοπτικές επιβίωσης και ανάπτυξης του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας κυριάρχησαν στην σημερινή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.news».

Μια εκπομπή που ακούστηκαν πολλές προτάσεις και ιδέες αλλά και «βγήκαν» και αρκετές ειδήσεις!

Πρώτος στον ραδιοφωνικό ιντερνετικό «αέρα» του «Ilia.news» για το αυτό το θέμα φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Κράλλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυνατότητα που παρέχει πλέον ο νόμος στους δήμος για την ίδρυση Δημοτικής Ενεργειακής Κοινότητας. Η πρόταση του κ. Κράλλη είναι να δημιουργήσει ο δήμος φωτοβολταϊκά πάρκα εξασφαλίζοντας την ενεργειακή του επάρκεια και εξοικονομώντας ένα τεράστιο ποσό. Μέσα μάλιστα από αυτή τη δράση, προτείνει την εξασφάλιση των ενεργειακών αναγκών του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας.

Το αίτημα της παράταξής του για δωρεάν χρήση του Αθλητικού Κέντρου και όλων των δομών του δήμου ζήτησε για ακόμα μια φορά, ζητώντας παράλληλα να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο Ηλείος» και να έρθει άμεσα ο νέος κανονισμός λειτουργίας και η τιμολογιακή πολιτική στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Νίκος Λοχοβίτης.

Θετικός στην πρόταση του κ. Κράλλη εμφανίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Μισέλ Αμπουχάτμπα, ο οποίος όμως έθεσε τους δικούς του προβληματισμούς, αλλά και της παράταξης του, αναφορικά με τη λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου. Αναλυτικότερα, ο κ. Αμπουχάτμπα αποκάλυψε ότι ουδέποτε έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο μια μελέτη ή ένα έγγραφο για το κόστος του Αθλητικού Κέντρου. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση των Σωματείων. Πράγματα τα οποία θα μπορούσε να αναλάβει η Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία δεν έχει συσταθεί ακόμα, η οποίος θα μπορούσε να ακούσει τα Σωματεία, τις παρατάξεις τους φορείς και να φέρει έναν κανονισμό λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου κοινά αποδεκτό.

Τον λόγο στο τέλος είχε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηλείος» κ. Γεώργιος Μπακέλλας, ο οποίος αναφέρθηκε στο όλο ιστορικό του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακέλλας αποκάλυψε ότι το χρέος του Αθλητικού Κέντρου που ανάγεται σε πάρα πολλές δεκαετίες είναι δυσθεώρητο και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, αναφέρθηκε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του χρέους από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τον κ. Αλέξανδρο Μανωλόπουλο, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια για την εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους.

Ο κ. Μπακέλλας ανακοίνωση ότι η Τιμολογιακή Πολιτικής βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη και σύντομα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση, ενώ ανέλαβε την ευθύνη της μη σωστής ενημέρωσης του κόσμου για το τι περιλαμβάνει.

Έτσι, ο πρόεδρος του «Ηλείου» είπε ότι το ποσό των 20 ευρώ θα είναι για ολόκληρο το χρόνο (και όχι το μήνα) με τετραπλάσιες παροχές στους επισκέπτες και τους αθλούμενους, ενώ ανακοίνωση την εξαίρεση των ΑμεΑ, των ανέργων, των απόρων αλλά και «πακέτων» για ολόκληρη την οικογένεια.

Παράλληλα ο κ. Μπακέλλας τόνισε ότι μαζί με τον δήμαρχο «τρέχουν» τις διαδικασίες να αποκτήσει το Αθλητικό Κέντρο το δικό του προσωπικό, ενώ τέλος είπε ότι στόχος του, την ερχόμενη σαιζόν, είναι να ανακοινώσει την δωρεάν χρήση του Αθλητικού Κέντρου για όλους!

Παράλληλα, στην σημερινή εμπομπή, φιλοξενήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην τουριστική προοπτική της Ηλείας και στις προσπάθειες που γίνονται σε όλους τους τομείς προς την κατεύθυνση αυτή.

 

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα