ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Το … «αυτομαστίγωμα ενός Δημάρχου  και η συνέντευξη «κρότου – λάμψης!…»


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΩΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ…

Το … «αυτομαστίγωμα ενός Δημάρχου 

και η συνέντευξη «κρότου – λάμψης!…»

 

Τι είπατε και πως σας διαψεύδει η πραγματικότητα

εσάς και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής σας..

 

Απαντήσεις για όσα ανέφερε στην τελευταία συνέντευξή του ο Γιάννης Λυμπέρης έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τονίζοντας ότι «αν και ακολούθησε την γνώριμη τακτική  του «λέγε -λέγε» κάθε .. «τρείς και λίγο» για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η πραγματικότητα είναι ορατή στους πολίτες που είναι ήδη αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι με αυτά που βλέπουν στο Δήμο τους…»

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος  μιλά συγκεκριμένα «καταρρίπτοντας τις αιτιάσεις Λυμπέρη» πάνω στα βασικά ζητήματα που ο τελευταίος ανέπτυξε προχωρώντας ο ίδιος στην παρακάτω ενημέρωση :

 

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ φίλε Γιάννη Λυμπέρη, παρακολούθησα εγώ και όσοι συμπολίτες μας … το άντεξαν για μια ακόμη φορά, την προσφιλή τακτική σας να προσφεύγετε σε μακροσκελείς – «κουραστικές» συνεντεύξεις. Και διαπίστωσα την κατάσταση πανικού στην οποία έχετε περιέλθει συμπαρασύροντας μαζί σας γενικότερα την δημοτική αρχή που ηγείσθε…

Συμμερίζομαι ωστόσο την αδυναμία να διαχειριστείτε τα δημοτικά πράγματα και τις εξελίξεις που σας … προσπερνούν με τους αγανακτισμένους πολίτες να βλέπουν καθημερινά ένα Δήμο στην «εντατική» και ζωγραφισμένη την απογοήτευση στα πρόσωπά τους.

Όλοι το «έχουν τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι» όπως λέει και ο λαός μας κ. Δήμαρχε, ότι στην Δημοτική Αρχή … «άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη!…»

Πολλοί καραδοκούν από την παράταξή σας να εμφανιστούν στο μέλλον και ήδη αποστασιοποιούνται. Άλλοι πάλι επιλέγουν να … «εξαφανίζονται» είτε για να έχουν την λεγόμενη «καλή μαρτυρία» είτε για να εμφανιστούν ακολούθως ως.. «σωτήρες».

Ξεχνάτε όμως όλοι σας ότι διαχειρίζεσθε δημόσιο χρήμα και έχετε την πολιτική αλλά και ηθική ευθύνη απέναντι στους πολίτες του Δήμου Ήλιδας.

Προσωπικά έχω καθήκον και την σοβαρή ευθύνη  να περπατάω βήμα – βήμα τον Δήμο μας να παρουσιάζω την πραγματικότητα για όσα συμβαίνουν, Για τις παραλείψεις σας τις μεγάλες αστοχίες σας και για αποφάσεις που λαμβάνεται χωρίς κανένα σχέδιο και προγραμματισμό…

Και μπροστά στο ρητορικό  ερώτημά σας «και ποιος είναι αυτός;» θα σας απαντήσω με την συνέχιση του έργου μου είτε φωνάζετε είτε εκνευρίζεσθε  είτε εξακολουθείτε να δίνεται συνεντεύξεις «κρότου – λάμψης», με υποσχέσεις άκρατο λαϊκισμό και μετατόπιση ευθυνών σε άλλους!…

Ας δούμε λοιπόν  κάποια πράγματα με ψυχραιμία για το τι είπατε στην συνέντευξή σας και πώς τελικά σας διαψεύδει η πραγματικότητα :

 

ΛΟΓΙΑ… ΛΟΓΙΑ … ΛΟΓΙΑ! 

 

Σίγουρα κύριε Λυμπέρη, κανείς στο Δήμο Ήλιδας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις κινήσεις σας, από το 2002 όταν ήρθε στην Αμαλιάδα, το πρώτο τμήμα ΤΕΙ. Φτάσαμε όμως σήμερα που ουσιαστικά το Τμήμα Γεωπονίας της πόλης μας, φεύγει για την Αιτωλοακαρνανία. Στη συνέντευξή σας δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά, στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε . Πως θα κρατήσουμε το Τμήμα στην Αμαλιάδα; Το μόνο που κάνατε ήταν να ακολουθήσετε την γνωστή εδώ και χρόνια τακτική σας και να δηλώσετε πως «αυτό δεν θα περάσει ».

 Όλοι στο Δήμο και εγώ προσωπικά θέλουμε και θα παλέψουμε για την παραμονή της σχολής. Όμως, ίσως και εσείς να μην έχετε αντιληφθεί που ακριβώς βρίσκεστε. Διαφορετικά δεν θα λέγατε από τη μια πως το τμήμα θα φύγει και από την άλλη πως θα βρείτε τα χρήματα για να προχωρήσετε στην κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων. 

Είπατε πως ήδη αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Δεν είπατε από πού θα βρεθούν τα χρήματα. Από ποιο πρόγραμμα. Και βέβαια μιλώντας κυριολεκτικά στον «αέρα» δεν δώσατε στον κόσμο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της προσπάθειάς σας. 

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14… ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΕΝΑ ΕΡΓΟ !

 

 

«Εμείς παραδώσαμε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας» είπατε αναφερόμενος στη νοσηλευτική μονάδα της πόλης. Δεν είπατε όμως τι ακριβώς παραδώσατε και τι ακριβώς έχει αυτή η νέα πτέρυγα,  που σημειωτέον, εσείς ως Δήμαρχος Αμαλιάδας το 2002 δημοπρατήσατε και έως το 2016 δεν είχε ολοκληρωθεί. Δεκατέσσερα χρόνια και δεν είχε τελειώσει. Ξεχάσατε βέβαια να πείτε γιατί υπήρξε αυτή η … καθυστέρηση! Τι και ποιος ευθύνεται;

Σήμερα, η νέα πτέρυγα –που εσείς μετά βαΐων και κλάδων παραδώσατε για δεύτερη φορά – παραμένει κλειστή. Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος υλικοτεχνικός εξοπλισμός με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μεταφερθεί καμία κλινική από το παλιό κτίριο. Ούτε σε αυτό αναφερθήκατε κύριε Λυμπέρη.  

«Ασκήσαμε και ασκούμε πιέσεις για να προσληφθεί ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Δυστυχώς,  αυτή η απόφαση δεν είναι δική μας, αλλά του εκάστοτε Υπουργού Υγείας και των Διοικήσεων» είπατε στη συνέντευξή σας. Εδώ απλά θα σας θυμίσω τους … «θεατρινισμούς σας» στο γραφείο το διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όταν «σκίζατε» τις εντολές μετακίνησης των γιατρών και  λέγατε πως «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αποψιλώσει το νοσοκομείο». Τώρα απλά αποδεικνύεται περίτρανα πως όλα εκείνα ήταν ένα σόου που οργανώσατε για το «θεαθήναι». 

Είπατε επίσης πως ως «πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ έχω κατεβάσει συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με την οποία η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει να διαδραματίζει ρόλο σε θέματα υγείας». Μήπως όμως εννοείται πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να μπει στο κομμάτι της υγείας ώστε με τη σειρά της και μέσω ΣΔΙΤ να «παραχωρήσει τις δομές υγείας σε ιδιώτες»; Δεν το ξεκαθαρίσατε… 

 

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ

ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;

 

«Είχα δεσμευτεί, πως το διυλιστήριο θα λειτουργήσει ώστε για τα επόμενα 50 χρόνια όλη η Βόρεια Ηλεία να πίνει καθαρό νερό από ένα έργο που κόστισε 20 εκ ευρώ. Το διυλιστήριο λειτουργεί πλέον» είπατε στη συνέντευξή σας. Κατά την προσφιλή σας τακτική όμως, παραλείψατε να πείτε στους κατοίκους όλης της Βόρειας Ηλείας, το ποσό –ξεπερνά τις 250 χιλιάδες ευρώ – που οφείλει ήδη το διυλιστήριο και θα καλεστούν  να πληρώσουν οι ίδιοι. 

Παραλείψατε επίσης να αναφερθείτε στην προσπάθειά σας να «περάσει» η ευθύνη λειτουργίας του για τα επόμενα 27 χρόνια σε ιδιώτη. Δεν διάβασα κάτι για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί όταν –και εάν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης – το εργοστάσιο μπει σε λειτουργία. Μάλλον μας το κρατάτε για έκπληξη! Δυσάρεστη βέβαια… 

 

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ!

 

Αναφορικά με το σχέδιο σας για την Αμαλιάδα, είπατε πως « προχωράμε στην υλοποίηση μιας σειράς έργων που θα αλλάξουν οριστικά την εικόνα της πόλης όπως η ένταξη του Κέντρου εμπορίου που πεζοδρομεί το κέντρο της πόλης. Κυρίως όμως στο χώρο της Σοχιάς θα υλοποιηθεί ανάπλαση τριών χιλιομέτρων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα από τα καλύτερα γραμμικά πάρκα της χώρας». 

Για το συγκεκριμένο θέμα απλά θα σας θυμίσω την τοποθέτησή μου η οποία δημοσιεύτηκε  πριν δυο ημέρες και αναφέρει «Αμαλιάδα : Γίνεται «θυσία» στο βωμό της αλαζονείας, της προχειρότητας και ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής. Η πόλη της ελευθερίας και της ομορφιάς γίνεται πόλη άγχους και αγανάκτησης… Ένα αστικό κέντρο με φως, πράσινο και μεγάλους δρόμους μετατρέπεται σε μίζερο σημείο κυκλοφοριακού φόρτου και  εκνευριστικών καταστάσεων». 

 

ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ;

 

Αναφερθήκατε στα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί με την πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης Αμαλιάδας και την αρχική απόφαση της δικής σας Δημοτικής Αρχής να απαιτήσει ένα ποσό άνω των 5 εκ ευρώ από 800 και πλέον ιδιοκτήτες γης. Είπατε χαρακτηριστικά  «Λέω σήμερα ότι θα λυθούν τα θέματα που δημιουργούσε  στους πολίτες η εφαρμογή του. Δηλαδή ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις ιδιοκτησίες ή κτίρια που κόβονταν και δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να μεταβιβάσουν ή να πωλήσουν. Η δέσμευση περιουσιών για κοινωφελή έργα λύνεται, τα οικόπεδα θα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες». 

Δεν είπατε πως ξεκινάτε από την αρχή το Σχέδιο Πόλης Αμαλιάδας και θα απαιτηθούν δεκάδες και ίσως εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε κάποιο μελετητικό γραφείο για να εκπονήσει ξανά το σχέδιο. Με απλά λόγια καλείται ο Δήμος και κατ’ επέκταση οι πολίτες να ξαναπληρώσουν ένα έργο που θα έπρεπε να έχει κλείσει οριστικά. Απλά να σας θυμίσω πως η αρχική μελέτη του Σχεδίου Πόλης Αμαλιάδας, προχώρησε για 16 χρόνια επί δικής σας Δημαρχίας. 

 

ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΤΗΝ ΠΗΝΕΙΑ!

 

Στην Πηνεία και την Αμαλιάδα, είπατε, «έρχεται ένα τεράστιο πρόγραμμα ύψους 6,5 εκ ευρώ που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των υποδομών στην ύπαιθρο». Αλήθεια γνωρίζετε τα προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας; Γνωρίζετε τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι; Είμαι σίγουρος πως όχι αφού έχετε να τους … επισκεφτείτε από τις εκλογές του 2019. 

Προεκλογικά πηγαίνατε μετά όμως τους ξεχάσατε όπως ακριβώς κάνατε όλα τα χρόνια που είστε Δήμαρχος. Δυστυχώς για εσάς, οι κάτοικοι των χωριών μας , σας κατάλαβαν. Οι αερολογίες σας δεν «πιάνουν» και αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη.

 

ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να ασχοληθώ και δεν θα το κάνω, με τα νομικά θέματα που έχετε με τον για πολλά χρόνια συνεργάτη σας και κουμπάρο σας πρώην Δήμαρχο Χ. Χριστοδουλόπουλο. Είναι κάτι που αφορά εσάς τους δυο. Άλλωστε από τη στιγμή που το όλο ζήτημα έχει ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, θα περιμένουμε όπως όλοι την απόφασή της.