Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022
26.6 C
Pýrgos

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού στηρίζει τις διεκδικήσεις του Κέντρου Υγείας Γαστούνης (βίντεο)

spot_img

Τις διεκδικήσεις του Κέντρου Υγείας, που η λειτουργία του βρίσκεται πλέον… «στο κόκκινο», στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού. Το θέμα της υποστελέχωσης και της αποδυνάμωσης του Κέντρου Υγείας Γαστούνης συζητήθηκε στη χθεσινή, κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο εκφράστηκε η σύμφωνη γνώμη και η στήριξη του δήμου στα αιτήματα του Κέντρου Υγείας για την επιστροφή του ιατρικού προσωπικού και την πλήρωση, όσο το δυνατόν, των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στο οργανόγραμμά του από την 6η ΥΠΕ.

Στα προβλήματα, με πρώτο και κυριότερο την μετακίνηση 5 γιατρών, 3 σε νοσοκομεία της Πάτρας και 2 στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας αναφέρθηκε εκτενέστατα η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Γαστούνης κα Στεφανία Βουλιώτη αλλά και η Επισκέπτρια Υγείας και συνδικαλίστρια κα. Φανή Μαντή.

Αναλυτικότερα, η κα Βουλιώτη τόνισε πως από τη στιγμή που το Κέντρο Υγείας μπήκε στην «μάχη» του Covid, ειδικευμένοι γιατροί είναι μόνο η ίδια και ακόμα μία, ζητώντας άμεσα την επιστροφή των 5 γιατρών από την Πάτρα και την Αμαλιάδα. Παράλληλα όμως, η κα Βουλιώτη αναφέρθηκε και στις «επιτυχίες» των τελευταίων μηνών, με την επαναλειτουργία του Ακτινολογικού και του Μικροβιολογικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας.

Την αναγκαιότητα της διατήρησης και της ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Γαστούνης ζήτησε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος και ιατρός κ. Γιώργος Παναγούλιας, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Βασιλείου ζήτησε όχι μόνο πρωινή αλλά 24ωρη λειτουργία.

Την κάλυψη των οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας Γαστούνης όπως προβλέπει το οργανόγραμμά του ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σάκης Γεωργόπουλος, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Αλέξης Τσαουσάκης αναφέρθηκε ότι όλα τα προβλήματα της υγείας εκπορεύονται από την αδιαφορία της Πολιτείας να δώσει λύσεις.

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν με τις θέσεις τους να μην διαφοροποιούνται λίγο – πολύ από το βασικό αίτημα, της στήριξης του Κέντρου Υγείας ενώ τέλος, ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το Κέντρο Υγείας Γαστούνης προς όφελος όλων των δημοτών μας».

  • Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του εκλιπόντος τέως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γαστούνης Γεωργίου Σιμόπουλου. Στην προσωπικότητα και το έργο του Γεωργίου Σιμόπουλου αναφέρθηκε ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, εκφράζοντας οδύνη για την απώλειά του, ενώ ο τέως δήμαρχος Παναγιώτης Παπαλέσης, επί της δημαρχίας του οποίος έκανε την τελευταία του θητεία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ο Γεώργιος Σιμόπουλος, αναφέρθηκε στα βιογραφικά του στοιχεία. Τέλος, μετά από πρόταση του αντιδημάρχου κ. Σπύρου Βασιλείου, που εγκρίθηκε ομόφωνα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα αναρτηθεί πίνακας με τους διατελέσαντες δημάρχους και προέδρους.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα