ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν “τρομάζει” από πανδημίες-Ιούλιο του 2012 ο Πανηλειακός έπαιζε Πρωτάθλημα!


Ανατρέπονται τα πάντα αναφορικά με τον προγραμματισμό στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Πιθανόν να χρειαστεί να παίζουν και όλο το καλοκαίρι κάποιες ομάδες. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα είναι πρωτόγνωρο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο εξάλλου έχει αποδείξει στο παρελθόν, ότι έχουν δοθεί απίστευτες παρατάσεις. Πιο χαρακτηριστική, είναι εκείνη του 2012, οπότε και μια εκκρεμοδικία, ανάμεσα στον Εθνικό Γαζώρου και τον Τύρvαβο, υποχρέωσε τη Football League να καθυστερήσει την έναρξη των προγραμματισμένων μπαράζ ανόδου στη Football League, από τη Football League 2.

 

Ο λόγος ήταν ένα επεισοδιακό παιχνίδι στον Γάζωρο, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Τύρναβο. Οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν στους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα η τύχη του ματς να κρίνεται στα δικαστήρια. Η καθυστέρηση της αθλητικής δικαιοσύνης να εκδώσει απόφαση, δημιούργησε μια κατάσταση αντίστοιχη με την τωρινή. Τελικά ο Γαζώρος αθωώθηκε, η Νίκη Βόλου αναδείχθηκε δεύτερη και πήγε στα μπαράζ, μαζί με τον Πανηλειακό, τη Ζάκυνθο και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Η καθυστέρηση εκείνη, επέδρασε αρνητικά στον Πανηλειακό, τον καλύτερο Πανηλειακό των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Αντωνίου, έκανε μια ανεπανάληπτη σεζόν, διεκδικώντας μέχρι τέλους το Πρωτάθλημα της Football League 2, στον νότιο όμιλο. Ήταν η πρώτη σεζόν του Κώστα Ντάβαρη στα διοικητικά πράγματα, οπότε και έχοντας ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έχοντας στο πλευρό του και τον Παύλο Μυροφορίδη, δημιούργησαν μια ομάδα-μοντέλο. Μια ομάδα η οποία νίκησε δυο φορές τον Απόλλωνα Σμύρνης του ενός εκατομμρίου ευρώ μπάτζετ και έχασε τον τίτλο στις λεπτομέρειες. Η καθυστερημένη έναρξη των μπαράζ, έκανε τον Πανηλειακό να χάσει το ρυθμό του, τη φόρμα του, ενώ παράλληλα τινάχθηκε και ο προϋπολογισμός στον αέρα, παρατείνοντας τα λειτουργικά έξοδα κατακόρυφα.  Και όλα αυτά, χωρίς να έχουμε κρούσμα κορωνοϊού ακόμα, ούτε για… «δείγμα»(!!)

Κάπως έτσι λοιπόν, φτάσαμε στις 22 Ιουνίου να ξεκινήσουν εκείνα τα μπαράζ, τα οποία και ολοκληρώθηκαν στις 8 Ιουλίου 2012, με μια ήττα στη Ζάκυνθο και αφού είχαν προηγηθεί μια σειρά απο άτυχα αποτελέσματα. Κάπως έτσι, χάθηκε ίσως η πιο μεγάλη ευκαιρία του Πανηλειακού τα τελευταία χρόνια, να ανέβει στη Football League και να αδράξει μια ευκαιρία καθιέρωσης στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια ομάδα με παίκτες όπως ο Ταφαρλής, ο Ακπαρίδης, ο Θωνιάτης, ο Γήττας, ο Λώττας, ο Κολόκας, ο Μπράβος, ο Σωτηρόπουλος, ο Νικολόπουλος, ο Χιντζίδης, ο Κρυστάλλης και άλλοι αξιόλογοι παίκτες. Μια ομάδα, η οποία είναι βέβαιο ότι αν είχε την ευκαιρία να παίξει κανονικά και στην ώρα της τα μπαράζ, θα είχε άλλη τύχη. Ίσως και να είχε ανέβει στη Football League και η μετέπειτα ιστορία της να γραφόταν διαφορετικά.