ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το επίσημο έγγραφο που έστειλε η ΕΠΟ στις Ενώσεις


Και επίσημα ενημερώθηκαν σήμερα οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας, με έγγραφο που τους απέστειλε η ΕΠΟ και με το οποίο περιγράφει τις αποφάσεις της σχετικά με τα τοπικά πρωταθλήματα.

Εν προκειμένω, στην Ηλεία, ο Αίας Γαστούνης ανακηρύσσεται Πρωταθλητής και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική της περιόδου 2020-21. Από εκεί και πέρα, η ΕΠΣ Ηλείας, θα πρέπει να συγκληθεί και να αποφασίσει αν θα εφαρμόσει τις προκηρύξεις που ισχύουν, ή αν θα τις τροποποιήσει. Εάν δηλαδή οι κατηγορίες τη νέα σεζόν θα μείνουν ως έχουν, ή θα έχουμε διαφοροποιήσεις σε αυτές.

Το σχετικό έγγραφο:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, κατά την υπ’ αριθ. 33/29-04-2020 συνεδρίασή της, αφού έλαβε γνώση των εισηγήσεων της Επιτροπής Διοργανώσεων, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου αποφασίζει:

Τη λήξη των όλων των Πρωταθλημάτων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η επικύρωση της οριστικής κατάταξης των ομάδων σε όλα τα Πρωταθλήματα θα γίνει με βάση τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή τους. Στα πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας, Πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία κατά τη διακοπή τους και προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων. Σε περίπτωση που τα Πρωταθλήματα διεξάγονται σε δύο ή περισσότερους ομίλους για την τελική κατάταξη των ομάδων εφαρμόζονται τα κριτήρια της UEFA, που επίσης περιλαμβάνονται στο άρθρο 20 του ΚΑΠ. Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α’ κατηγορία και τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν από τις μικρότερες κατηγορίες, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δύνανται να τροποποιήσουν τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις τους βάσει των προβλεπόμενων στην υπ’ αριθ. 275/45 23.4.2020 τροπολογία, που δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ και ψηφίστηκε στις 24.04.2020 από τη Βουλή εντασσόμενη στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (A΄ 75) και άλλες διατάξεις».