Το κληροδότημα «Ψυχαλίνου» και πάλι στη δημοσιότητα!  

spot_img

Προτεινόμενα

Το θέμα της δωρεάς της τεράστιας περιουσίας «Ψυχαλίνου» προς το Νοσοκομείο του Πύργου, επαναφέρει με νέα καταγγελία – αναφορά η «Πανελλήνια Εκπολιτιστική Ένωση Λαμπείων «Διβριωτών Ηλείας»  και το «Πνευματικό Κέντρο Δίβρης» με ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τα κόμματα της Βουλής και τους βουλευτές του νομού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κάποιοι προσπάθησαν να υπεξαιρέσουν την τεράστια αυτή περιουσία, ενώ τώρα, μετά από 20 χρόνια, βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο συγκάλυψης της παράνομης αυτής δραστηριότητας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΑΦΟΡΑ

Για το πρωτοφανές σκάνδαλο της  ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΩΡΕΑΣ της τεράστιας περιουσίας «ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ» προς ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ που κάποιοι προσπάθησαν να την υπεξαιρέσουν, τώρα μετά 20 ολόκληρα χρόνια θέλουν και πάλι να το «κουκουλώσουν»!…

Κύριοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι

            Η νέα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μας (για πολλοστή φορά) γίνεται με αφορμή δημοσιεύματα στο τοπικό Τύπο της Ηλείας, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου κ. Διαμαντόπουλο, όπου αναφέρεται στα μη αξιοποιούμενα περιουσιακά στοιχεία του Νοσοκομείου, γιατί προφανώς τώρα επί τη αποχωρήσει του, «ξύπνησε» ως φαίνεται και μεταξύ των άλλων κάνει ιδιαίτερη μνεία  για το Κληροδότημα «Ψυχαλίνου», ότι δήθεν «εκκρεμούσε στο Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων», ότι τώρα τακτοποιήθηκε και άλλα ευτράπελα (!!!)….

Δεν θα σταθούμε στην θρασεία και εν πολλοίς ανόητη αναφορά του απερχόμενου κ. Διοικητή, που (ολιγότερον υπεύθυνος αυτός από τους προηγούμενους) επιμένει να συγκαλύπτει το μέγα σκάνδαλο, γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Και μάλλον αξίζει της περιφρόνησής μας, γιατί υποτίθεται ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση τον τοποθέτησε για να εξυγιάνει τα του Νοσοκομείου και τώρα που φεύγει τα θυμήθηκε…

Μικρό ιστορικό

Η «πονεμένη ιστορία» της τεράστιας περιουσίας που άφησε με Διαθήκη της η μεγάλη ευεργέτις Ξανθή Ψυχαλίνου – Γιαννοπούλου είναι γνωστή στους «παροικούντες» σε όλες της τις λεπτομέρειες, εδώ και 10 περίπου χρόνια. Και εάν δεν αγωνιζόμαστε εμείς, οι συμπατριώτες (καταγόταν από την ιδιαίτερη πατρίδα μας Δίβρη) της ευεργέτιδας Ψυχαλίνου , δηλ. εγώ μαζί με τον έγκριτο δικηγόρο Αθηνών και Πυργιώτη κ. Διον. Μιχόπουλο, η περιουσία αυτή των εκατομμυρίων ευρώ θα είχε υπεξαιρεθεί και ιδιοποιηθεί από επώνυμους της «εκλεκτής» κοινωνίας του Πύργου και θα είχε χαθεί οριστικά από το περιουσιολόγιο του Νοσοκομείου και τους ασθενείς Ηλείους, για τους οποίους δωρίθηκε.

Εντελώς συνοπτικά:

1ον. Η Διαθήκη με τα 6 ακίνητα (πολυτελής βίλα στο Παλ. Φάληρο,  Οικόπεδα στο κέντρο του Πύργου και την περιοχή «Λάπατο») δημοσιεύτηκε το 1999 δηλ. πριν 20 χρόνια (!!!). Με εντολή άμεσης εκτέλεσης και εκποίησης, χωρίς διατυπώσεις για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Τότε, αρχές του έτους 2000 που η τεράστια περιουσία είχε μεγάλη αξία.

2ον. Οι εκτελεστές της Διαθήκης δυο δικηγόροι  και ένας συμβολαιογράφος, εξαφανίστηκαν παρά τον Νόμο και όλοι οι Πρόεδροι και τα ΔΣ του Νοσοκομείου μέχρι το 2010 που εμείς αποκαλύψαμε το πρωτοφανές σκάνδαλο (είτε από αμέλεια, είτε από δόλο) δεν είχαν εγγράψει στο Υποθηκοφυλακείο τα περιουσιακά στοιχεία του Νοσοκομείου!!!…

3ον. Εμείς από το 2010 έως το 2014 (δηλ. εγώ ως πρόεδρος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» και ο δικηγόρος κ. Μιχόπουλος ανιδιοτελώς, αφού καταγγείλαμε το γεγονός σε όλους τους αρμόδιους και τα ΜΜΕ, φροντίσαμε για να εγγραφούν επιτέλους στο Υποθηκοφυλακείο τα ακίνητα και παράλληλα αγωνιστήκαμε για την προστασία τους (κατάληψη βίλας από αναρχικούς, καταπάτηση οικοπέδων κλπ)

4ον. Το 2014 (αφού στο μεταξύ υπήρχε «άκρα του τάφου σιωπή») εμείς αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας (ΣΕΥΠ) κ.κ. Ρίζου και Μακρυγιάννη οι οποίες έκαναν σοβαρή και ενδελεχή έρευνα και συνέταξαν ένα ΠΟΡΙΣΜΑ (ΕΚΘΕΣΗ) – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ που το κοινοποίησαν αρμοδίως και στη 6η ΥΠΕ Δυτ. Ελλάδος με την παραγγελία να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

5ον. Δυστυχώς ΟΛΟΙ έβαλαν το ΠΟΡΙΣΜΑ στο συρτάρι και πρώτος και καλλίτερος ο Διοικητής και Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ (που ήταν η καθύλην αρμόδια για την περιουσία του Νοσοκομείου). Υποδιοικητής τότε ήταν ο σημερινός Δήμαρχος Πύργου.

6ον. Επειδή βλέπαμε ότι υπήρχε προκλητική συγκάλυψη, ακόμη και μετά το τεκμηριωμένο ΠΟΡΙΣΜΑ των Επιθεωρητριών, προσφύγαμε και στον κ. Εισαγγελέα Πύργου, διαβιβάζοντας το ΠΟΡΙΣΜΑ αλλά και εκεί   μπήκε στο συρτάρι….

7ον. Μετα 2 χρόνια, δεν σταματήσαμε και στείλαμε την καταγγελία μας με το ΠΟΡΙΣΜΑ στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ω!, του θαύματος ευαισθητοποιήθηκε και έστειλε την καταγγελία μας στην Δικαστική Αρχή, ο Αναπλ. Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος. Και τότε επί τέλους,  με κάλεσε ο Ανακριτής Πύργου και κατέθεσα όλα τα στοιχεία…. Αλλά έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση!!!…

Κύριοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι

            ΄Όπως αντιλαμβάνεσθε, η πλεκτάνη αυτή και το πρωτοφανές σκάνδαλο της «πονεμένης ιστορίας» έχει μεγάλο βάθος. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν στις κατά καιρούς δικές μας υπεύθυνες πολλαπλές Αναφορές, στο ΠΟΡΙΣΜΑ του ΣΕΥΠ και στην Ανακριτική έρευνα που δεν περιορίζονται  μόνο  στα ανωτέρω (π.χ. υπήρχαν και μεγάλα χρηματικά ποσά προς διάθεση που δεν δόθηκαν, έπρεπε ο Δήμος να δίνει στο Νοσοκομείο μίσθωμα για το αυθαιρέτως τοποθετηθέν προκατ Δημοτικό Σχολείο σε ένα οικόπεδο κλπ, κλπ).

Επειδή εμείς κάναμε το καθήκον μας, αλλά πλέον κουραστήκαμε, ο λόγος και οι ενέργειες από τούδε και στο εξής είναι δική σας υποχρέωση, σύμφωνα με το Νόμο.

Με τιμή

Ο Προέδρος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ»

Σωτήρης Σωτηρόπουλος

(Ιατρός, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»)

Υ.Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί δημόσιο έγγραφο.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΨΙΧΑΛΙΝΟΥ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα