ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ

Το κολυμβητήριο Αμαλιάδας παραμένει κλειστό, όχι λόγω κορωνοϊού


Μπορεί να ξεκίνησαν χθες οι ατομικές προπονήσεις και πάντα με βάση ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, ωστόσο αφορά μόνο σε προπονήσεις στίβου. Το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας παραμένει κλειστό και θα παραμείνει σύμφωνα με πληροφορίες στην καλύτερη των περιπτώσεων για δέκα ακόμα μέρες, αν όχι, μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ilia.news.

 

Για να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή.

Με πρόσφατη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ανοίγουν ανά την Ελλάδα όλα τα στάδια και όλα τα κολυμβητήρια, για ατομικές προπονήσεις. Οι αθλητές τηρώντας κάποιες υγειονομικές προϋποθέσεις, θα μπορούν να προσέρχονται στους αθλητικούς χώρους. Ήδη χθες, ξεκίνησαν και στην Αμαλιάδα οι προπονήσεις για τον στίβο, τόσο για εκείνους οι οποίοι προετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις, όσο και για κάποιους αθλητές που προετοιμάζονται για πανελλήνια πρωταθλήματα.

Κάτι αντίστοιχο δεν έγινε στην κολύμβηση. Στο άθλημα της κολύμβησης δεν έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, ούτε όμως και οι αθλητές που μετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα που έρχονται τον Αύγουστο .

Αυτό γίνεται επειδή από τα μέσα Απριλίου, έχει σταματήσει η χλωρίωση του νερού, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το νερό να χρειάζεται χλώριο για να επανέλθει στην προβλεπόμενη κατάστασή του ή σε άλλη περίπτωση, να αντικατασταθεί το νερό, να αδειάσει η πισίνα και να μπει νέο, το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις. Οπότε σύμφωνα με εκτιμήσεις, του λιγότερο που απαιτείται είναι δέκα μέρες. Ωστόσο, επειδή εκτελούνται έργα συντήρησης, όπως αναφέρθηκε, δεν αποκλείεται ο χρόνος ανοίγματος του κολυμβητηρίου να τραβήξει περισσότερο πίσω και ίσως να φτάσει ακόμα και μέχρι τον Σεπτέμβριο. Και τελικά το κολυμβητήριο να μείνει κλειστό όλο το καλοκαίρι, χάνοντας ολότελα οι αθλητές τη δυνατότητα να προπονηθούν, καθώς όπως προαναφέραμε, οι πανελλήνιοι αγώνες, αλλά και οι πανελλαδικές εξετάσεις, διεξάγονται μέσα στο προσεχές διάστημα.