Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
20.3 C
Pýrgos

Το κράτος θα συνεισφέρει τις ημέρες που κάποιος δεν δουλεύει – Όλα όσα είπε ο  Χρ. Σταϊκούρας για τα επόμενη βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας

spot_img

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ  o Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «Φεύγουμε από τις επιδοτήσεις και πάμε προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα για να στηρίξουν οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα επόμενη βήματα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε πως 20.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη ζητήσει την άρση της αναστολής του προσωπικού τους και θα υπάρξουν πολλές ακόμη «όταν θα αρχίσει να ανοίγει η οικονομία», συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει ευελιξία.

«Το κράτος, τους εργαζόμενους που δεν θα τους πάρει (πίσω) η επιχείρηση ή δεν θα λειτουργεί η επιχείρηση, θα συνεχίσει να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό που έχουμε συμφωνήσει, αλλά όταν ένας επιχειρηματίας ζητήσει πίσω τον εργαζόμενο, το κράτος θα συνεισφέρει για τον αριθμό των ημερών που δεν είναι σε εργασία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στις πληρωμές φόρων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «προφανώς θα υπάρξουν διευκολύνσεις» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ρυθμίσεις και δόσεις.

Εξήγησε πως η έκταση των ρυθμίσεων αυτών δεν μπορεί να προσδιοριστεί τώρα «θα το δούμε ανάλογα με την έκταση και την ένταση του προβλήματος», σημείωσε.

Επίσης ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε πως εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την α’ κατοικία.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα