Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων διεκδικεί… και έκταση του Περιστερίου!!!

spot_img

Με «ταχύτητα φωτός» τρέχουν οι εξελίξεις γύρω την διεκδίκηση των 20.000 στρεμμάτων από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας. Η νεότερη εξέλιξη ωστόσο, δεν είναι καθόλου καλή για τον δήμο Ήλιδας, καθώς, στη δήλωση των δικαιωμάτων κυριότητας στο Εθνικό Κτηματολόγιο από το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής, συμπεριλαμβάνονται και εκτάσεις της Κοινότητας Περιστερίου!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ilia.news», κάτοικος της περιοχής πήγε να δηλώσει ιδιοκτησία (δύο χωράφια) τεσσάρων γενεών στο Εθνικό Κτηματολόγιο όπου ενημερώθηκε… ότι δεν έχει τίποτα, καθώς τα συγκεκριμένα χωράφια τα έχει δηλώσει ως δικά του το μοναστήρι!

Κάτοικοι μάλιστα του Περιστερίου που ενημερώθηκαν πρόσφατα για το θέμα, συμμετείχαν στην σύσκεψη στο Χειμαδιό, ενώ ζητούν τη συνδρομή του δήμου Ήλιδας και των αρμόδιων υπηρεσιών του Κράτους.

Το πρώτο βήμα που απαιτείται, είναι η άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, προκειμένου να εκδώσει ψήφισμα, όπως έκανε σήμερα εκτάκτως και το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

Από εκεί και πέρα, γεννιούνται πολλά και διάφορα ερωτήματα.

  1. Ποια περιουσία παραχώρησε ο Πασάς με χρυσόβουλο στο μοναστήρι; Από που την βρήκε; Πως γίνεται ένας κατακτητής, να έχει τίτλους ιδιοκτησίας μια κατεκτημένης περιουσίας;

  2. Πως προκύπτει το τοπογραφικό που παρουσιάζει η Ιερά Μονή; Είχε GPS και δορυφόρο ο Πασάς και χάραξε την διεκδικούμενη περιουσία στον χάρτη; Πως τράβηξε «γραμμή» για το Περιστέρι και δεν πήγε προς το Σόπι για παράδειγμα;

  3. Τι περιουσία παραχωρήθηκε στο μοναστήρι; Αναμφίβολα, σύμφωνα με τις αεροφωτογραφίες του 1945, δάσος. Πως διεκδικεί λοιπόν σήμερα το μοναστήρι ελαιώνες, βοσκοτόπια, σπίτια;

  4. Αν η περιουσία που παραχωρήθηκε λοιπόν στο μοναστήρι ήταν δάσος και η υπόθεση υπέρ των κατοίκων των εμπλεκόμενων περιοχών «χαθεί» νομικά, ας παραχωρήσει το Κράτος 20 και 25 χιλιάδες δάσους στο μοναστήρι και όχι τις περιουσίες των ανθρώπων.

Και αυτά είναι ζητήματα που βάζουν οι κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται.

Ας «ξυπνήσει» έγκαιρα ο δήμος Ήλιδας και να διεκδικήσει τα αυτονόητα υπέρ των κατοίκων του Περιστερίου, πριν να είναι αργά και για αυτή τη διεκδίκηση.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα