ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το «μυστικό» των φοβερών εμφανίσεων του Ξενοφώντα και ο πίνακας των αποδυτηρίων!

  • 52
    Shares

Μετά την ήττα του Ξενοφώντα στη Ζαχάρω, ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι είχε ζητήσει από τους παίκτες πέντε νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα παιχνίδια. Μάλιστα για τον λόγο αυτό, είχε χαράξει πέντε γραμμές στον πίνακα των αποδυτηρίων και μετά από κάθε νίκη, έσβηνε και μία. Σήμερα, στην τελευταία προπόνηση της σεζόν, σβήστηκε και η πέμπτη και τελευταία γραμμή. Η δουλειά είχε ολοκληρωθεί και ο Ξενοφών ήταν Πρωταθλητής και στη Γ΄ Εθνική.

Οι Ερυθρόλευκοι από την Κρέστενα, πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, έκαναν μια σειρά Πλέι Οφ σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ένα τελευταίο δίμηνο τρομερής φόρμας, στο οποίο δεν τους επηρέασε ούτε η κόπωση των συνεχόμενων παιχνιδιών, καθώς μεταξύ των άλλων, είχαν και το Κύπελλο, το οποίο κατέκτησαν και αυτό.

Η κατάστασή τους όμως στα Πλέι Οφ και ο τρόπος με τον οποίο εμφανίστηκαν, προκάλεσε εύλογες απορίες και συζητήσεις. Πώς δηλαδή η ομάδα είχε αυτή τη μεταμόρφωση. Η εξήγηση που μπορούσε να δοθεί ήταν ότι για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν όλοι οι παίκτες βρίσκονταν μαζί, αλλά και ο προγραμματισμός στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης από τους Μιλοσέσκι-Αντωνόπουλο ήταν υποδειγματικός. Ωστόσο η μάδα εμφάνισε μια καταπληκτική τακτική συμπεριφορά, δείγμα ότι στις προπονήσεις γινόταν δουλειά πολύ υψηλού επιπέδου.

Κάτι που ελάχιστοι γνώριζαν, ήταν ότι μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, το οποίο έληξε πριν το Πάσχα, κάποιοι παίκτες προκειμένου να μην μείνουν σε μεγάλη απραξία και χάσουν τη φόρμα τους, έκαναν προπονήσεις με τον Ξενοφώντα. Παίκτες όπως μεταξύ άλλων ο Σάκης Πλαστουργός από τον Πανηλειακό, αλλά και ο Παναγιώτης Τσαγκάρης, Πρωταθλητής της Γ΄ Εθνικής με τον Διαγόρα.

Οι παίκτες αυτοί, συν και κάποιους άλλους, ανέβασαν κατακόρυφα το επίπεδο των προπονήσεων, με το αποτέλεσμα που έβγαινε κάθε βδομάδα στα παιχνίδια να είναι ορατό.


  • 52
    Shares