28.6 C
Pýrgos
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Το Νοσοκομείο κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας…

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

«Δεν θα ξαναδεχθούμε κανένα χαρτί από έναν Διοικητή που είναι με το απολυτήριο στο χέρι και κάνει το παιχνίδι του. Θα καταλάβει από αύριο το πρωί» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία φυσικά κυριάρχησε για ακόμα μια φορά το θέμα του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και του νέου εγγράφου του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας που ζητά από παθολόγο της Αμαλιάδας να κάνει… κατά προτεραιότητα εφημερίες στον Πύργο.

«Επικοινώνησα με τον υφυπουργό ενώ είχα επαφή και τηλεφωνική και προσωπική με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ» συνέχισε ο δήμαρχος Ήλιδας και συνέχισε: «Από την πρώτη Νοεμβρίου το Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα λειτουργήσει με πρόγραμμα εφημεριών 30 ημερών το μήνα, όλο το 24ωρο και θα ξεκινήσει και τις εισαγωγές στην Παθολογική και στο Χειρουργικό. Επίσης σε λίγες μέρες θα κάνουμε και τα εγκαίνια στην πτέρυγα και όποιος θέλει ας κατέβει να την εγκαινιάσουμε. Εμείς θα στείλουμε πρόσκληση σε όλους. Δεν ζητάμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τον προϋπολογισμό που έχει το Νοσοκομείο, ζητάμε απλά να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Και ξέρουμε και μπορούμε. Αν δεν προχωρήσουν αυτά, τότε θα συνεδριάσουμε εκτάκτως και θα δούμε πως θα κινηθούμε και θα δρομολογήσουμε τις εξελίξεις, όπως είπα και στο προηγούμενο συμβούλιο, με τις παραιτήσεις όλων μας».

«Είμαι στη διάθεση του δημάρχου για οποιαδήποτε κινητοποίηση ή οτιδήποτε άλλο. Το θέμα του Νοσοκομείου που προσφέρεται για αντιπαράθεση, αλλά είναι ένα θέμα που  πρέπει να μας ενώνει» είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Χριστουδουλόπουλος και συνέχισε: «Τον κ. Κικίλια έπρεπε ήδη να τον έχετε δει. Επικοινωνήστε μαζί του, κλείστε το ραντεβού άμεσα. Αν δεν ακούσουμε από την πολιτική ηγεσία τι ακριβώς σχεδιάζει πως θα κινηθούμε; Μακάρι να γίνουν όλα αυτά και να δει το Νοσοκομείο την παλιά του αίγλη».

«Θα φέρετε 10 γιατρούς με μπλοκάκια. Τι πατέντα είναι αυτή; Αυτή είναι η πολιτικής της κυβέρνησης από την άλλη πλευρά» είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Άγγελος Κολόσακας συνεχίζοντας: «Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή τη λογική. Για μας το ζητούμενο είναι οι δωρεάν, δημόσιες υπηρεσίες υγείας».

«Από τις εκλογές μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε μια μηχανή ονείρων για τους πολίτες και ο δήμαρχος, έχει επιλέξει τον μοναχικό δρόμο της επίλυσης των προβλημάτων» τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κράλλης και συνέχισε: «Πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και όποιος άλλος χρειάζεται για να καταρτήσουμε ένα πρόγραμμα. Τι ακριβώς ζητάμε από την κυβέρνηση».

«Πέρασαν 15 μέρες από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τον υπουργό δεν καταφέρατε να τον δείτε. Ο δήμαρχος Πύργου πως τα κατάφερε και έκλεισε ραντεβού και πήγε» είπε η Δημοτική Σύμβουλος κα Ρούλα Γκουβίτσα και συνέχισε: «Αναλάβατε μια ευθύνη και θα έπρεπε να την είχατε φέρει σε πέρας».

«Εκτός από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχουμε το Κέντρο Υγείας του Σιμόπουλου και 4 περιφερειακά ιατρεία. Η εφημέρευση των Γενικών Γιατρών στο Νοσοκομείο σημαίνει ότι δεν θα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου; Να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι να δούμε τι θα κάνουμε» είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με ερωτήσεις προς τον δήμαρχο και το προεδρείο και με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα