«Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν θα κλείσει»

spot_img

Προτεινόμενα

Η αποδόμηση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, οι συντονισμένες – όπως τις χαρακτήρισαν όλοι – ενέργειες για το κλείσιμό του, τα προβλήματα στην «αρμονική συνύπαρξη» των Νοσοκομείου Πύργου και Αμαλιάδας και πολλά ακόμα ζητήματα κυριάρχησαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσαν οι φορείς στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη.

Μία σύσκεψη με δυναμική, στην οποία ζητήθηκε η παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου κ. Διαμαντόπουλου, η δυναμική αντίδραση από τους φορείς και τον κόσμο της Αμαλιάδας σε οποιαδήποτε άλλη αρνητική – ως προς το νοσοκομείο της πόλης – ενέργεια αλλά και η ένταση των προσπαθειών για τη διάσωση και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας.

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους της σύγκλισης της σύσκεψης αλλά και στα ζητήματα που απειλούν την ύπαρξη του Νοσοκομείου της πόλης, ενώ στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου κ. Νίκος Σδούγας αναφέρθηκε σε αναλυτικά στα επιμέρους ζητήματα, καταλήγοντας «Έχουμε μια διοίκηση που πασχίζει να κλείσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και εμάς από την άλλη που προσπαθούμε να το κρατήσουμε όρθιο».

«Βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν, δεν έχει καλυτερεύσει τίποτα» είπε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλους, καλώντας την πόλη σε ξεσηκωμό και καυτηριάζοντας την απουσία των κυβερνητικών βουλευτών και του κ. Διαμαντόπουλου.

«Το θέμα είναι πολιτικό με την κυβέρνηση να προσπαθεί να λειτουργήσει όλο το σύστημα, χωρίς καμία πρόσληψη» είπε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

Σε ξεσηκωμό και δυναμική αντίδραση κάλεσε με την πλευρά του και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενώ ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε στην ίδια θέση, είμαστε πολύ χειρότερα. Ο χρόνος πιέζει».

Η συζήτηση διήρκησε αρκετές ώρες με τοποθετήσεις από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς, εκπρόσωπους φορέων, πολιτικά πρόσωπα κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χθεσινή σύσκεψη παραβρέθηκε για λίγη ώρα και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση με τις αποφάσεις των φορέων και με τοποθετήσεις και άλλων συμμετεχόντων…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα