ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ

Το Σάββατο θα τελεστεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκτελεσθέντων Ελλήνων – Εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου


ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 7 μ.μ.

Τα σχέδια του Ανδρέα Μαρίνου για τη Λάκκα Σισίνη (Χρέπα)

Συνεχίζονται οι εργασίες εξωραϊσμού του χώρου

Ο Δήμος Πηνειού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους να τιμήσουν όπως αρμόζει τη μνήμη των εκτελεσθέντων Ελλήνων τον Ιούνιο του 1944 στην Λάκκα Σισίνη.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκτελεσθέντων Ελλήνων χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Στη συνέχεια ο ιστορικός Κώστας Λούρμπας, θα αναφερθεί στο χρονικό της εκτέλεσης.

Ο χώρος όπου βρίσκεται το λιτό μνημείο των 6 εκτελεσθέντων Ελλήνων  καθώς  και η ευρύτερη περιοχή,  με πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου εξωραΐζεται και δεν θυμίζει τη «ζούγκλα» των προηγουμένων ετών.

«Με την ενέργειά μας αυτή τιμάμε την Ιστορία του τόπου μας. Τιμάμε τους Έλληνες αγωνιστές που έπεσαν θύματα της θηριωδίας των ναζί, τον Ιούνιο του 1944, εδώ στη Λάκκα Σισίνη», δήλωσε ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ενώ αναφερόμενος στα σχέδια της δημοτικής αρχής για την ευρύτερη περιοχή της Λάκκας Σισίνη είπε: « Έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες ο εξωραΐσμός  του χώρου ο οποίος ανήκει στο Δήμο και φιλοδοξία μας  είναι να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και για την ακρίβεια στα σχέδιά μας είναι να γίνει το πάρκο της πόλης εδώ σε αυτό το χώρο. Θεωρώ ότι είναι εφικτό να γίνει αυτό  μετά τις παρεμβάσεις και αφού περιφραχτεί ο χώρος  και προστατευτεί η δημοτική περιουσία »

Μετά το Τρισάγιο στις 20.00  θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου,  του Ιατρείου Προληπτικής Συμβουλευτικής Ογκολογίας στο χώρο της Βιβλιοθήκης Γαστούνης.