Το Σάββατο το «2o Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» στην Αμαλιάδα

spot_img

Προτεινόμενα

Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία  Ομογενών Αμερικής – Καναδά και με την συμμετοχή των απόδημων Ηλείων από κάθε σημείο του πλανήτη, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, στις 21:00 το βράδυ, στον κήπο της ιστορικής οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα.

Μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε η περσινή πρώτη διοργάνωση και την μεγάλη συμμετοχή των Ηλείων ομογενών οι οποίοι κατέκλυσαν τον πανέμορφο χώρο, για φέτος οι προσδοκίες όλων είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος του Τατανείο δεν αποτελεί τυχαία επιλογή για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού πρόκειται για την ιστορική οικεία της οικογενείας του Πέτρου Τατάνη, του πρώτου εκδότη και ιδρυτή της μεγαλύτερης Ομογενειακής εφημερίδας ςης Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ».

Στο φετινό πρόγραμμα οι επισκέπτες Ηλείοι ομογενείς θα έχον την χαρά να απολαύσουν εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, την Φιλαρμονική των Λεχαινών «Ορφεύς» σε κομμάτια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και τραγούδια της ξενιτιάς, υπό τον μαέστρο Ευρυσθένη Χατζηγιάννη.

Μαζί τους θα συμπράξουν στο βιολί η Αλεξάνδρα Συλαϊδή και στην ερμηνεία η Στεφανία Συλαϊδή. Επίσης, από την Θεατρική Ομάδα Ήλιδας «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ» θα πραγματοποιηθεί μια αφηγηματική αναδρομή με ζωντανές εικόνες από την μετανάστευση των Ελλήνων, σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. Τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάζουν όλες τις μεταναστευτικές περιόδους από τον 16 αιώνα έως και τις μέρες μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα