Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
26.6 C
Pýrgos

Το «ταξίδι» για 73 μετανάστες… τελείωσε στο λιμάνι του Κατακόλου

spot_img

Ταξίδεψαν σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα και διέσχισαν, στοιβαγμένοι σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, το μισό Ιόνιο, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον… προφανώς στην Ιταλία. Ο λόγος για τους 73 μετανάστες, ανάμεσά τους 23 παιδιά, που οδηγήθηκαν χθες το βράδυ στο λιμάνι του Κατακόλου, όταν το ιστιοπλοϊκό στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε από το Λιμενικό Σώμα στα ανοιχτά της Ζακύνθου.

Οι παράτυποι μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Κουρδιστάν και τη Συρία του, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και τρείς Τούρκοι όπου οι αρχές εξετάζουν εάν πρόκειται για το πλήρωμα του σκάφους ή τους διακινητές, ή εάν είναι και αυτοί μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από την Αθήνα σε κάποιο από τα παράλια της Πελοποννήσου και εκεί «φορτώθηκαν» στο ιστιοπλοϊκό.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Κατακόλου και όχι της Ζακύνθου, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο νησί το τελευταίο χρονικό διάστημα (Υπήρξε και σχετική ειδοποίηση χθες από το 112), ενώ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας τόσο κατά την παραλαβή όσο και κατά τη φιλοξενία των μεταναστών.

Τη φιλοξενία και τη σίτιση των μεταναστών ανέλαβε ο δήμος Πύργου και το Λιμεναρχείο Κατακόλου, ενώ ο δήμος Πύργου θα αναλάβει και το κόστος μεταφοράς των μεταναστών στην Πάτρα, όπου εκεί θα διεξαχθεί η έρευνα και θα αποφασιστεί από εκεί και πέρα αν θα ξεκινήσει διαδικασία επαναπροώθησης τους στις χώρες τους ή εάν θα λάβουν άσυλο και θα παραμείνουν στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι αυτό, ήταν το δεύτερο σκάφος με παράτυπους μετανάστες που «έδεσε» τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία, καθώς τις προηγούμενες ημέρες, άλλο ένα σκάφος «κόλλησε» λόγω μηχανικής βλάβης στη Γλύφα, με τους παράτυπους μετανάστες να εντοπίζονται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης μέσα στο δάσος…

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα