Το Τμήμα  ΤΕΦΑΑ το εξαγγέλλουν μεν αλλά μπορεί να μην το δούμε ποτέ

spot_img

Προτεινόμενα

Νομοσχέδιο για την Παιδεία : Επιτέλους ! Οι θεσμοί μίλησαν ..

Με μεγάλη χαρά και  ανακούφιση μποροστά στο δυσοίωνο -μέχρι στιγμής μέλλον για τον τόπο μας, χαιρετίζουμε την πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας  Γιώργου  Γεωργιόπουλου για τη δημιουργία  Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία! Ο κ. Γεωργιόπουλος   ανέδειξε  με τόλμη και ειλικρίνεια το γιατί  η Ηλεία δεν πρέπει να μείνει έξω από το νέο Πανεπιστημιακό χάρτη .

Όπως τονισε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Γεωργιόπουλος,   η Ηλεία δικαιούται τη  δημιουργία : 

  • Τμήματος  Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  σε συνεργασία με το  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με ένα Τμήμα ελληνόγλωσσο και εγκαταστάσεις στον Πύργο και ένα Τμήμα ξενόγλωσσο με έδρα και εγκαταστάσεις στον Πύργο και την Αρχ. Ολυμπία και με διοικητική έδρα «τίτλο» την Αρχ. Ολυμπία   και
  • Τμήματος   Ιστορίας και Αρχαιολογίας  (το οποίο στο Νομοσχέδιο προβλέπεται  στο Αγρίνιο !!!)  ή εναλλακτικά την δημιουργία Τμήματος μουσειολογίας με έδρα τον Πύργο ή την Αρχ. Ολυμπία.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιόπουλος ,” ο σχεδιασμός για τα δύο τμήματα πολιτισμού στην Ηλεία ανατρέπει αυτά τα οποία είχε πει ο Υπουργός , και αντί αυτού προτείνεται για μεν τον Πύργο ένα Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενταγμένο στην σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας (!!!) του Πανεπιστημίου Πατρών και ένα Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, ενταγμένο στη σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δεν θα λειτουργήσει  ούτε το 2019-2020, ούτε το 2020-2021 αλλά μετά το 2021, και υπό την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών οποία θα πρέπει με αιτιολογημένη απόφαση να κρίνει την λειτουργία σε ότι αφορά την επάρκεια της υλικοτεχνικής υποδομής και του προσωπικού. Τα ΤΕΦΑΑ δεν είναι μια οποιαδήποτε σχολή που εξαντλείται το εκπαιδευτικό της έργο μέσα σε μια αίθουσα, ενός πρώην λυκείου. Χρειάζονται άλλες εγκαταστάσεις πολύ σοβαρές τις οποίες δεν διαθέτει η πόλη του Πύργου δεν διαθέτει ο νομός Ηλείας. Δεν ξέρω ποιος μας διαβεβαιώνει ότι αυτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα γίνουν και μάλιστα σε χρόνο τέτοιο ώστε το 2021-2022, να είναι έτοιμες προκειμένου η Σύγκλητος να «ανάψει το πράσινο φως» για να μπει στο μηχανογραφικό εκείνης της χρονιάς. Αυτό είναι πλήρως αβέβαιο μερικοί θεωρούν πως είναι απίθανο να συμβεί. Άρα,  το Τμήμα  ΤΕΦΑΑ το εξαγγέλλουν μεν αλλά μπορεί να μην το δούμε ποτέ » 

 

Παράλληλα με τα παραπάνω που αναφέρει ο κ. Γεωργιόπουλος ,  πηγές μας αναφέρουν ότι εντείνονται οι φήμες ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών απέρριψε την ένταξη  του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας  στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Επίσης, καθώς ήδη  το Νομοσχέδιο προβλέπει την ένταξη των Τμημάτων των ΤΕΙ μηχανικών  Δυτ. Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , αναρωτιώμαστε, μήπως  ήρθε  επιτέλους η ώρα οι θεσμοί του τόπου μας να ενωθούν και να διεκδικήσουν όχι μόνο τα παραπάνω Τμήματα, αλλά και άλλα Τμήματα του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν σε Σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πχ. Τμήμα Τουρισμού στη  Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας ζωής,  Τμήμα  Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών στη Σχολή Γεωπονίας-Τροφίμων ,  Τμήμα «Οπτικής & Οπτομετρίας»στη Σχολή  «Επιστημών Υγείας » κ.ο.κ). Ιδιαίτερα δε για τα Τμήματα  τουρισμού ,  μαζί με το ΤΕΦΑΑ και το  Τμήμα αθλητικού marketing που ήδη υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη,  θα μπορουσαν να εχουν θεαματικές συνέργειες στον τομέα του αθλητικού τουρισμού ο οποίος μπορει να αποφερει έσοδα στον Ηλεία  και ιδιαιτερα στην Αρχαία  Ολυμπια  (αλλά και στη  Σπαρτη, αφού και οι δυο πόλεις  στηρίζουν τοσο τον αθλητισμό όσο και τον τουρισμό ).

Οι ευκαιρίες δεν δίνονται συχνά . Ας  τις αρπάξουμε τώρα, πριν να ειναι πολύ αργά για τον τόπο μας. Χαιρετίζουμε , στηρίζουμε και επεκτείνουμε την πρόταση του   Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας  Γιώργου  Γεωργιόπουλου για μία δυνατή παρουσία της Ηλείας στο νέο  Πανεπιστημιακό χάρτη.

Είναι  μονόδρομος για την ανάπτυξη της Ηλείας!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα