Το Υπερφυές θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος, εορτάστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Πύργου, με σεμνότητα και Ιεροπρέπεια!

spot_img

Προτεινόμενα

 «’Ερρηξε παίδας στρατιάς αλλοφύλων, Πόλιν τ’ έσωσε Κερκύρας ο Προστάτης!».

Τριακόσια τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από εκείνο το ευλογημένο και σωτήριο ξημέρωμα της 11ης Αυγούστου του 1716, κατά το οποίο χάρις την υπερφυή και θαυματουργική επέμβαση του προστάτου της Κέρκυρας του εν Αγίοις Πατρός Ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος, έληξε η τρίμηνη Οθωμανική πολιορκία της νήσου, διασώζοντας τόσο την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, όσο και την εν γένει Πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας, η οποία από τότε μέχρι και σήμερα χαίρεται την ελευθερία της!.

Το θαύμα αυτό έγινε αιτία για να δοξασθεί για μία ακόμη φορά από τους κατοίκους του νησιού των Φαιάκων, το όνομα του Τριαδικού Θεού. Ενώ παράλληλα ο Άγιος Σπυρίδων, αποτελεί πλέον τον θεματοφύλακα της Πίστεως και της παραδόσεως της Κέρκυρας, εκδιώκοντας τους αλλόδοξους Αγαρηνούς, τους γνησίους «ταλιμπάν», που στο όνομα της θρησκείας τους, οι ορδές τους κατέσφαζαν τους λαούς, οι οποίοι αρνούνταν να αλλαξοπιστήσουν.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, εορτάστηκε με σεμνότητα και ιεροπρέπεια για μία ακόμη φορά το Υπερφυές θαύμα κατά το διήμερο 10 και 11 Αυγούστου 2019, όπου παρά τον αφόρητο καύσωνα του Αυγούστου, με την δέουσα ευλάβεια και ιερή κατάνυξη οι φιλακόλουθοι Χριστιανοί της Ενορίας μας, αλλά και φιλέορτοι κάτοικοι του Πύργου, προσήλθαν στις Ιερές ακολουθίες,  που τελέσθηκαν υπό του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα, προκειμένου να συνεορτάσουν το θαυμαστό και ένδοξο αυτό γεγονός, αλλά και να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, (η οποία  έχει αγιογραφηθεί εν έτει 1867, δια χειρός Θεοδώρου Χανψοπούλου ), έτσι ώστε να λάβουν χάρη και δύναμη στον καθημερινό και επίπονο αγώνα τους, έχοντας ως πρότυπο και στάση ζωής, το καύχημα της Ορθοδοξίας τον Οικουμενικό Άγιο Σπυρίδωνα, αλλά και τους άλλους Αγίους και Μάρτυρες της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, οι οποίοι είναι οι γνήσιοι εκφραστές της Ορθοδοξίας σε κάθε εποχή, καθώς επίσης και το στράτευμα του Ιησού Χριστού!

Τον Θείον Λόγον ορθοτόμησε εποικοδομητικά αλλά και Θεολογικά εμπεριστατωμένα κατά την Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής, ο κ. Παναγιώτης Κουής Καθηγητής Θεολόγος, ο οποίος με σαφήνεια και γλαφυρότητα έκανε εκτεταμένες αναφορές στην βιωτή και την πολιτεία, καθώς επίσης και στο εν λόγω υπερφυές θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου η Χάρις του Τριαδικού Θεού, επεσκίασε την Κέρκυρα, με τις θερμές προσευχές και πρεσβείες Του!

Ο Άγιος Σπυρίδων από ταπεινός βοσκός προβάτων, έγινε άνθρωπος του Θεού, διότι ακολούθησε στην επίγεια πορεία του, τον Χριστό, ενώ υπηρέτησε τον Θεό και τους ανθρώπους με πίστη και ταπείνωση, αναλώνοντας ολοκληρωτικά τον εαυτό του, στον πάσχοντα άνθρωπο ενώ υπήρξε υπέρμαχος των Ορθοδόξων και αντίπαλος των κακοδόξων αιρετικών. Διαφύλαξε και συνεχίζει να διαφυλάσσει την ορθή πίστη ενώ είναι ο Πρεσβευτής μας, στον θρόνο του Κυρίου, μεταφέροντας τα προς σωτηρίαν αιτήματά μας. Ο Άγιος Σπυρίδων καθημερινά θαυματουργεί, σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που με ταπείνωση, εμπιστεύονται ολοκληρωτικά την ζωή τους, στον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, στην μοναδική ελπίδα που έχουμε πλέον όλοι μας.

Οι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, είναι επίσης οι συγκλονιστικές εκείνες φανερώσεις της παρουσίας και της υπάρξεως του Τριαδικού Θεού, της δυνάμεως του μυστηρίου της Πίστεως, μέσω του οποίου ο άνθρωπος γαλουχείται και παιδαγωγείται. Τιμώντας δε με ευλάβεια τους Αγίους μας, λατρεύουμε και προσκυνούμε τον Ζωοδότη Χριστό και Θεό μας, ο οποίος είναι η αιτία της υπάρξεώς μας, που ανέδειξε μέσα στην πολυπληθή χορεία των Αγίων και τον Άγιο Σπυρίδωνα!

Εκ του Ιερού Ναού

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα