Το «χαρτί» που ρίχνει στο τραπέζι η Ζάκυνθος, η επιστολή στη FIFA και γιατί μένει εκτός Γ΄ Εθνικής

spot_img

Προτεινόμενα

Επιστολή προς τη –μέσω ΕΠΟ- FIFA στέλνει η Ζάκυνθος, η οποία ζητάει επιμήκυνση της μεταγραφικής περιόδου, επικαλούμενη το ηθικό και νομικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο περιλαμβάνει κάποιο παράθυρο στον Κανονισμό.

Η Ζάκυνθος, όπως φαίνεται, κρατάει ένα καλό «χαρτί» στα χέρια της, το οποίο είναι το άρθρο 27 παράγραφος 4 του Κανονισμού, το οποίο αναφέρει:

«Στην περίπτωση εξαιρετικών περιστάσεων ή λόγω ανωτέρας βίας, με απόφαση της Ε.Ε. που εγκρίνεται από την FIFA, δύναται να ισχύσουν διαφορετικές προβλέψεις ως προς την έναρξη και λήξη της αγωνιστικής και των μετεγγραφικών περιόδων».

Πάνω σε αυτό το άρθρο και με μια καλά στοιχειοθετημένη έκθεση από το νομικό επιτελείο της νεοσύστατης ΠΑΕ, ζητάει την εφαρμογή του, η οποία και εδράζει στο γεγονός ότι η ΕΠΟ , από τις 27/8 με το έγγραφο 18420/21 ενημέρωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης  και Ανταγωνιστικότητας, την Γενική Γραμματεία  εμπορίου την Γενική  Διεύθυνση  εσωτερικών εμπορίου, την Διεύθυνση ΑΕ και πίστεως όπως και την SL2,  ότι η Ζάκυνθος έχει δικαίωμα να αγωνιστει στη Σούπερ Λιγκ.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή ότι η Ζάκυνθος δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να συστήσει ΠΑΕ και έλαβε το ΟΚ από το ΓΕΜΗ, αφού είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, επιβάλλει για λόγους εφαρμογής του Κανονισμού, αλλά και για ηθικούς λόγους, να δοθεί η απαιτούμενη παράταση του δικαιώματος του Κανονισμού, δηλαδή η ομάδα να εγγράψει τους ερασιτέχνες παίκτες της ως επαγγελματίες.

 

Η απάντηση που θα δοθεί από τη FIFA, δεν μπορεί ασφαλώς αυτή τη στιγμή να προβλεφθεί. Η ΕΠΟ με τη σειρά της, αφού λάβει την απάντηση, θα ρυθμίσει τις επόμενες κινήσεις της. Όποιες κι αν είναι αυτές, το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι η Ζάκυνθος δεν δηλώνει συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ακόμα και να θέλει να δηλώσει, δεν μπορεί, καθώς θα φαίνεται να έχει δηλώσει συμμετοχή σε δυο κατηγορίες. Κατά συνέπεια, η εν ισχύ δήλωση, θα είναι αυτή η οποία απευθύνεται στη μεγαλύτερη κατηγορία. Δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ 2.

Τέλος, αν δεν ευοδώσουν οι ενέργειες που κάνει η Ζάκυνθος, η οποία έχει σαν ημερομηνία ορόσημο την 18η Οκτωβρίου, στην ΕΕΑ θα ανοίξει τον φάκελο για να παραχωρήσει πιστοποιητικό, θα προσφύγει στο αρμόδιο διαιτητικό όργανο, το οποίο και θα αποφασίσει. Ενδεχομένως δηλαδή, η Ζάκυνθος, να βρεθεί για άλλη μια φορά στη σύγχρονη ιστορία της εμπρός σε ένα εξωαγωνιστικό θρίλερ, το οποίο μπορεί ακόμα και να μπλοκάρει την έναρξη του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα