Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
26.4 C
Pýrgos

Το χρονικό της «μεταρρύθμισης» μιας απόφασης της Π.Ε./ΕΠΣΗ, η οποία δεν στηριζόταν νομικά

spot_img

Δικαιωμένοι αισθάνονται στα Μακρίσια, καθώς κέρδισαν στα χαρτιά την αναμέτρηση με τον Κένταυρο Σωστίου. Η έφεση την οποία άσκησαν, έγινε δεκτή τυπικά και κατ’ουσίαν και μάλιστα ομόφωνα. Και απορρίφθηκε μόνο ως προς το σκέλος στο οποίο προσέβαλλε την απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, για ορισμό της αναμέτρησης την περασμένη Τετάρτη, αλλά και ορισμό της τελευταίας αγωνιστικής το περασμένο Σάββατο.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Απορρίφθηκε το σκέλος που αφορούσε την απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, τυπικά, θεωρώντας ότι δεν προσβάλλονται τέτοιες αποφάσεις στην Επιτροπή Εφέσεων. Ήταν βεβαίως έτσι διατυπωμένη η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, η οποία είχε ενσωματώσει τον ορισμό του παιχνιδιού μέσα στην απόφασή της, κατά συνέπεια, η έφεση των Μακρισίων για αναίρεση τη απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων, αυτόματα αναιρούσε και τον ορισμό. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ilia.news ως προς το περιεχόμενο της έφεσης του Α.Ο. Μακρισίων, επιβεβαιώθηκε, δηλαδή εκτός από την κατακύρωση υπέρ τους της αναμέτρησης, να μην εκτελεστεί και η απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ.

Ανακοινώνοντας την απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων, «απαντά» και στο ερώτημα αν ο Κένταυρος Σωστίου θα έπρεπε να τιμωρηθεί με βάση τον ΚΑΠ και να του αφαιρεθούν πέντε βαθμοί. Η απόφαση, μαρτυρά ότι η υπόθεση, αφορά στον Πειθαρχικό Κώδικα και συνεπώς, η τιμωρία η οποία επιβάλλεται, συνιστά παράβαση αυτού, άρα και αφαιρείται ένας βαθμός. Με άλλα λόγια, η αποχώρηση από το γήπεδο, ερμηνεύτηκε ως παράβαση του Πειθαρχικού Κώδικα, ως ένα μέρος των όσων προβλέπει εκεί για τέτοιες περιπτώσεις. Και δεν δικάστηκε με το γενικό πλαίσιο που ορίζει ο ΚΑΠ, όταν αποχωρεί οικειοθελώς μια ομάδα από το γήπεδο.

Πλέον, απομένει να επιδοθεί το σκεπτικό, ώστε εκεί να ξεκαθαριστεί αν η Επιτροπή Εφέσεων στάθηκε αποκλειστικά στο Φύλλο Αγώνα και τα όσα εκεί διατυπώνονται, ή προχώρησε ακόμα παραπέρα. Και σε αυτό το σημείο, άπαντες συμφωνούσαν (και οι δυο πλευρές), ότι υπήρχε νομική φόρμουλα να παρακαμφθεί το Φύλλο Αγώνα, να συνυπολογιστούν και τα λοιπά στοιχεία της υπόθεσης, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι θα κρίνονταν επαρκή ώστε να στηριχθεί κατηγορία εις βάρος των Μακρισίων. Δηλαδή με άλλα λόγια για να τιμωρηθούν τα Μακρίσια, δεν αρκούσε να επεκταθεί η εξέταση των στοιχείων και πέραν του Φύλλου Αγώνα, αλλά και τα στοιχεία τα οποία προέκυπταν από τη δικογραφία, να κρίνονταν επαρκή, ώστε να στοιχειοθετούνταν ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ένα δεδομένο. Ότι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ, δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει ισχυρή, καθώς στερούνταν νομικής βάσης και το ilia.news είχε αναφερθεί σε αυτό. Μια απόφαση η οποία «λείαινε γωνίες», ήταν όμως βέβαιο ότι όποια ομάδα από τις δυο αποφάσιζε να την προσβάλλει στην Επιτροπή Εφέσεων, αν μη τί άλλο θα κέρδιζε την κατάπτωση της απόφασης.

Πηγαίνοντας και τα δυο σωματεία, η υπόθεση έπρεπε να συνδικαστεί, όπως και έγινε και εφόσον κρινόταν ότι η απόφαση δεν έπρεπε να παραμείνει, η Επιτροπή Εφέσεων θα εκδίκαζε de novo την υπόθεση και θα έβγαζε μια νέα απόφαση. Η οποία στην προκειμένη περίπτωση δικαιώνει τα Μακρίσια και ουσιαστικά τους χαρίζει την τρίτη προνομιούχο θέση, η οποία σημαίνει και άνοδο, σε περίπτωση κατά την οποία ο Πρωταθλητής Ηλείας πάρει την άνοδο για τη Γ΄ Εθνική.

 

Η απόφαση όπως ακριβώς ανακοινώθηκε:

Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την από 12/4/2022 έφεση του αθλητικού σωματείου Κένταυρος Σωστίου.
Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την από 11/4/2022 έφεση του αθλητικού σωματείου Α.Ο. Μακρυσίων κατά το μέρος που προσβάλλει την υπ’ αριθμ. 20/6-4-2022 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ηλείας και απορρίπτει αυτή ως απαράδεκτη κατά το μέρος που προσβάλλει την υπ’ αριθμ. 27/8-4-2022 απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος.
Μεταρρυθμίζει την υπ’ αριθμ. 20/6-4-2022 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ηλείας.
Αποφαίνεται ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Α2 ερασιτεχνικής κατηγορίας μεταξύ των σωματείων Α.Ο. Μακρυσίων και Κένταυρος Σωστίου δεν έληξε με υπαιτιότητα του Κένταυρου Σωστίου.
Τιμωρεί τον Κένταυρο Σωστίου με απώλεια του αγώνα με τέρματα 3-0, χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ και αφαίρεση ενός (1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα