Το χρυσό κλειδί της πόλης θα απονεμηθεί στη Μαριάννα Λάτση- Σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύργου

spot_img

Προτεινόμενα

Το χρυσό κλειδί της πόλης θα απονεμηθεί στην  εκπρόσωπο  του κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κ. Μαριάννα Λάτση, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου που θα γίνει την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του σώματος ο δήμαρχος Πύργου Γαβρ. Λιατσής, η τιμή στο πρόσωπο της κ. Λάτση που εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου  καπετάν Γιάννη Λάτση, θα γίνει με καθυστέρηση πολλών ετών «διαρμηνεύοντας  τα συναισθήματα των απλών συμπολιτών μας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν ο Πύργος να είναι σε βάθος χρόνου άρρηκτα συνδεδεμένος με την οικογένεια Λάτση».

Συγχρόνως με την ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύργου θα  γίνουν και τα εγκαίνια της πινακοθήκης που θα αποτελεί  το δεύτερο επισκέψιμος  χώρο του δήμου, μετά την αίθουσα για τα λαογραφικά αντικείμενα, ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση που θα δώσει τη δυνατότητα στους δημοτικούς συμβούλους και άλλους φορείς να επικοινωνήσουν με την οικογένεια Λάτση.

Επίσης την επόμενη ημέρα 14 Σεπτεμβρίου  θα γίνει τελετή  στο λιμάνι Κατακόλου, σχετικά με τα όσα υλοποιούνται   από το κοινωφελές ίδρυμα στην περιοχή.

Θετική άποψη για την τιμή στην Μαριάννα Λάτση εξέφρασαν και τα υπόλοιπα στελέχη καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της  αντιπολίτευσης, ενώ «όχι» στην ψηφοφορία εκφράστηκε από τον Δ.Σ. κ. Χρ. Αθανάσουλα.

Εξάλλου στη συνεδρίαση  αναφορά έγινε τστα σημαντικά θέματα του Ιού Δυτικού Νείλου, των επιτυχόντων στα ΤΕΙ, των παιδικών σταθμών, της κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στη Σκαφιδιά κ.α.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα