ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (φώτο)


«Ηχηρή» ήταν για άλλη μια φορά η παρουσία του 2ου Γυμνασίου Πύργου στο 8ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας, που διεξήχθη την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 στο χώρο του θεάτρου του 1ου Γυμνασίου  Πύργου.

Στο φεστιβάλ αυτό, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ηλεία, μαθητές όλων των σχολείων της περιφερειακής ενότητας παρουσιάζουν εργασίες, τις οποίες εκπόνησαν με ψηφιακά μέσα, αναδεικνύοντας έτσι τη θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας ως πολύτιμου εκπαιδευτικού εργαλείου.

Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου, που μετρά πολλές πρωτιές  και διακρίσεις σε διαγωνισμούς με τις ψηφιακές δημιουργίες του, ήταν το μοναδικό από τα συμμετέχοντα σχολεία που εκπροσωπήθηκε με τρία διαφορετικά έργα και με 39 μαθητές-τριες.

Αρχικά παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ το video clip με το τραγούδι:  «The song of a new world», που συνέθεσαν οι μαθητές-τριες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, που πραγματοποιείται στο σχολείο. Η ομάδα του προγράμματος, με επικεφαλής την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Βιβή Ανδρουτσοπούλου και  πρωτοστατούντος  του μαθητή Σωτήρη Αναστασόπουλου, που έχει γνώσεις και εμπειρία ψηφιακής μουσικής σύνθεσης, με τη χρήση του προγράμματος FL Studio 12, έγραψαν ένα τραγούδι που αποτέλεσε τη μουσική επένδυση του προγράμματος Erasmus+.

Ακολούθησε η παρουσίαση του σποτ: «Ζιζάνια…ψηφιακοί δημιουργοί», ένα trailer που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σποτ για το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Τρίτο παρουσιάστηκε το έργο: «Αρχαίων Διαδίκτυον», το οποίο απέσπασε φέτος το πρώτο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία «Γυμνάσια –Λύκεια», στο διαγωνισμό του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Πρόκειται για μια ταινία που έκανε τη διαδρομή της με μεγάλη επιτυχία σε πολλούς διαγωνισμούς και θα συμμετάσχει και στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό , που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Κομιώτης, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια για τις επιτυχίες του 2ου Γυμνασίου, του κεντρικού διοργανωτή του Φεστιβάλ κ. Θεοδώρου Μπίρμπα, Σχ. Συμβούλου Πληροφορικής.