Τραβάει το «αφτί» των Ομοσπονδιών η UEFA: «Διακοπή πρωταθλημάτων είναι έσχατη λύση»

spot_img

Προτεινόμενα

Επιστολή σε αυστηρό ύφος, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο Πρόεδρος των ευρωπαϊκών Λιγκών, Αντρέα Ανιέλι, εκδόθηκε με αποδέκτες όλες τις Ομοσπονδίες της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά και όλες τις Λίγκες. Επιστολή, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και ουσιαστικά, απειλεί τη βελγική Λίγκα, ότι η απόφασή της για διακοπή, θέτει σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές συμμετοχές των ομάδων της. Είναι συνάμα και ένα «καμπανάκι» για την Ελλάδα και τα όσα διεμήφθησαν μεταξύ των συλλόγων της Σούπερ Λιγκ 1 το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά και τα όσα σχεδιάζουν να κάνουν στην Ολλανδία.

Είναι μια επιστολή, η οποία ουσιαστικά, ξεκαθαρίζει προς τις εθνικές Ομοσπονδίες, ότι η διακοπή των πρωταθλημάτων είναι η έσχατη λύση και όσοι υπηρετούν το ποδόσφαιρο, πρέπει να διαφυλάξουν την αξιοπιστία του, επιδιώκοντας μια κοινή λύση και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις, για να αναδειχθούν αποτελέσματα, τα οποία θα έχουν ωριμάσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, χωρίς άλλου είδους παρεμβάσεις, ξένες προς το ποδόσφαιρο.

«Προχωράμε ενωμένοι με γνώση πως μόνο μια εκπληκτική συντονισμένη προσπάθεια όλων των διοργανωτών μπορεί να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, έχοντας ανακτήσει το βασικό του κορμό, τις διοργανώσεις.

Αυτή η δέσμευση πήρε σάρκα και οστά στις δύο ομάδες εργασίας που φτιάχτηκαν για να εξετάσουν τις επιλογές με το καλεντάρι και με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες του να συνεχιστεί η σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου. Χωρίς ενότητα κι αλληλεγγύη, κανείς δεν θα βγει από την κρίση, γιατί είμαστε αλληλεξαρτώμενοι.

Απαιτείται χειρισμός και των δύο καλενταρίων, αφού το φινάλε της τωρινής σεζόν θα επηρεάσει το ξεκίνημα της επόμενης.

Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλεντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαϊου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω.

Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλεντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη.

Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα