ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Τριήμερη χειμερινή εκδρομή των προσκόπων Πύργου


Οι πρόσκοποι  του Πύργου αποχαιρέτησαν το 2018 με χειμερινές εκδρομές , στο γραφικό χωριό της Καρύταινας και τη Νέα Φιγαλία.

Η ομάδα προσκόπων παιδιά ηλικίας 11-15 ετών, είχε σαν πρώτο προορισμό  το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα..Στη συνέχεια κατέληξε στην Καρύταινα  όπου ξετυλίχθηκε  το μεγαλύτερο μέρος της εκδρομής  της. Μέσα από ένα μεγάλο παιχνίδι, οι πρόσκοποι λύνοντας διάφορους γρίφους , ήρθαν σε επαφή με τους κατοίκους ,περπάτησαν στα γραφικά σοκάκια και συνέλεξαν πληροφορίες για τον τόπο που τους φιλοξενούσε.

Η δεύτερη μέρα της εκδρομής περιλάμβανε, παιχνίδια ομαδικά, πεζοπορίες  σε διάφορα αξιοθέατα της περιοχής με τελικό  προορισμό  το επιβλητικό κάστρο της Καρύταινας. Η θέα από εκεί ψηλά ήταν μαγευτική.

Την επόμενη και τελευταία μέρα  τα παιδιά  γεμάτα χαρά και νέες  εμπειρίες , πήραν το δρόμο της επιστροφής..Στα μάτια τους ήταν έκδηλη η  ικανοποίηση που τους προσέφερε η τριήμερη χειμερινή εκδρομή.

 

Για την Κοινότητα των Ανιχνευτών  (15-18 ετών) προορισμός ήταν η Νέα Φιγαλεία (Ζούρτσα). Οι Ανιχνευτές γύρισαν και γνώρισαν όλο το χωριό, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο, το Μοναστήρι, τον Άγιο Ονούφριο κλπ, πραγματοποίησαν έρευνα για την περιοχή και για τη ζωή και της προοπτικές των νέων στο χωριό και πέρασαν ένα ακόμα αξέχαστο τριήμερο.
Τα παιδιά ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το Δήμο Ζαχάρως, τον Αντιδήμαρχο της περιοχής κ. Γρηγορόπουλο και φυσικά την κ. Ιωάννα για την άψογη και ζεστή φιλοξενία!