ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσίρκοβιτς: «Αρχίζει ένα προσωπικό στοίχημα. Να γίνει η Κυριακή, γιορτή για τους Βαρδαίους» (βίντεο+φώτο)


 

Ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Μίκι Τσίρκοβτς διέβη το κατώφλι των αποδυτηρίων της Βάρδας. Σίγουρα ένιωσε κάπως άβολα καθώς από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί γενικό λίφτινγκ και πλέον πλησιάζουν τα σύγχρονα στάνταρντ. Μια εικόνα ήταν εκείνη που συγκίνησε περισσότερο τον ίδιο. Μια φωτογραφία με το κατάμεστο «Γρηγόριος Καλάκος», για την ομάδα εκείνη που είχε δημιουργήσει ο ίδιος. Συγκίνηση και για τον Χρήστο Κουτσούμπα, τον οποίο συνάντησε ως συνεργάτη του πλέον, τον οποίο εκείνη την εποχή είχε ποδοσφαιριστή.

Το ilia.news , ήταν αποκλειστικά εκεί, συνάντησε τον Μίκι Τσίρκοβιτς, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις για τους στόχους της νέας χρονιάς, λίγο προτού φορέσει τη φόρμα και μπει στο γήπεδο για προπόνηση. Ο άνθρωπος που άλλαξε όχι μόνο την ιστορία του ΠΑΟ Βάρδας, αλλά έβαλε ένα σημαντικό λιθαράκι και στην αλλαγή πορείας του ηλειακού ποδοσφαίρου, παρουσιάζοντας ένα επιθετικό ποδόσφαιρο, ένα παιχνίδι πρωτοβουλίας, το οποίο έκλεβε τις καρδιές του κόσμου, μας δήλωσε τα ακόλουθα: «Είναι μια μέρα με ανάμικτα συναισθήματα. Μετά από δεκατρία χρόνια επιστρέφω στο γνωστό περιβάλλον. Σήμερα ξεκινάει ένα στοίχημα για μένα προσωπικό, για τη διοίκηση, για τον κόσμο της Βάρδας. Το στοίχημα είναι να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Σήμερα ξεκινάει μια πρόκληση. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Όταν ήμουν πριν δεκατρία χρόνια, η κάθε Κυριακή ήταν γιορτή για τη Βάρδα. Το ίδιο θέλω να κάνω και τώρα με τους ποδοσφαιριστές. Νιώθω σεβασμό και εκτίμηση για τους ποδοσφαιριστές, νιώθω χαρά που συναντώ γνώριμα πρόσωπα. Τα παιδιά είναι καλοί χαρακτήρες και σεμνοί. Αυτό θέλω να διατηρηθεί. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, ούτε να πω αυτά που λέγονται, ότι πάμε για Πρωτάθλημα. Ο στόχος δεν είναι το Πρωτάθλημα, αλλά η δημιουργία μιας ομάδας με ταυτότητα, η οποία θα γνωρίζει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο».

Ξεκίνημα προπονήσεων 

Σχετικά με την προετοιμασία, ο Τσίρκοβιτς υπολογίζει την εβδομάδα αυτή, ως εβδομάδα προσαρμογής. Θα περιλαμβάνει απογευματινές προπονήσεις. Το Σάββατο θα γίνει πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια οι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι, μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και αρχίζουν από νωρίς το πρωί να ανεβαίνουν οι ρυθμοί, με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.