ΗΛΕΙΑ AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Τσιμέντο στα μάτια των δημοτών της Ανδρίτσαινας

 • 152
  Shares

Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών η ξεχασμένη και παραγκωνισμένη από το Δήμο Ανδρίτσαινα βλέπει να κλείνουν οι ‘’πληγές’’ της με αρκετό τσιμέντο.

Ειλικρινά, μπορώ να δεχτώ ότι κάποια από τα έργα ήταν προγραμματισμένα να γίνουν και έτυχε η ημερομηνία έναρξής τους να συμπέσει με την προεκλογική περίοδο, αλλά είναι αδιανόητο επί πέντε χρόνια να μην έχει γίνει το παραμικρό –χωρίς καμία υπερβολή- έργο και τώρα ‘’τυχαία’’ να κάνουμε λόγο για πραγματικό οργασμό εργασιών.

Ωστόσο, αποτελεί κοινό τόπο ότι αυτό το τσιμέντο στην πέτρινη αρχόντισσα (πόσο οξύμωρο ακούγεται…) μπορεί μονάχα να επουλώσει τις επιφανειακές πληγές της κωμόπολης και όχι τα καίρια προβλήματά της, όπως η πληθυσμιακή αποψίλωση, οι ελλιπείς συγκοινωνίες, η μηδενική προσπάθεια αξιοποίησης των κτιρίων του Δήμου, η αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων.

Γιατί αν νομίζουν ότι η ανάπτυξη της περιοχής θα έρθει με τσιμέντο έξω από τις οικείες των ψηφοφόρων της πέτρινης πολιτείας τότε μπορούμε να κάνουμε λόγο για παντελή απουσία αναπτυξιακού πλάνου αλλά και πλήρη αδυναμία κατάστρωσής του.

Εντούτοις, για να είναι μία κριτική γόνιμη θα πρέπει να υπάρχει και η κατάθεση προτάσεων από μέρους του κρίνοντος. Επομένως, προτείνουμε:

 • δημιουργία ευφάνταστων έργων υποδομής που θα διαφημίσουν την περιοχή (ας δουν τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο)
 • σχεδιασμό για την αξιοποίηση των κτιρίων του Δήμου με στόχο την κάλυψη ουσιαστικών προβλημάτων της περιοχής και των κατοίκων της (αντ’ αυτού τα αφήνουν έρημα)
 • επιτυχημένη διαφήμιση για προσέλκυση τουριστών (αν δεν μπορούν υπάρχουν εταιρείες που το αναλαμβάνουν)
 • υποστήριξη των κάθε λογής εκδηλώσεων (ας σημειωθεί ότι ο Δήμος μας δεν φρόντισε να θέσει υπό την αιγίδα του την ημερίδα της Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής την 25/11/2018 στην οποία συμμετείχαν με ομιλίες διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και σημαντικές προσωπικότητες του πνεύματος, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους οι πρέσβεις της Ελβετίας και της Ελλάδας)
 • διοργάνωση ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων από το Δήμο (εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια δεν έχει να επιδείξει καμία τέτοια εκδήλωση στην Ανδρίτσαινα, όταν ξοδεύει τεράστια ποσά για ανάλογες εκδηλώσεις στην Κρέστενα)
 • προσέλκυση επενδύσεων (αυτό ακριβώς ξεχωρίζει έναν επιτυχημένο δήμαρχο)
 • ουσιαστική επαφή με τους δημότες

Αλλά για να μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο πλάνο θα πρέπει ο δήμαρχος να έχει επισκεφτεί περισσότερες φορές την ιστορική έδρα του Δήμου του από τους βουλευτές του νομού ή έστω από τον πρέσβη της Ελβετίας! Μέχρι να συμβεί αυτό (ίσως να τα καταφέρει να τους ξεπεράσει τώρα που έρχονται εκλογές-αν και πάλι αμφιβάλλω για αυτό) ας αρκεστούμε να ρίχνουν τσιμέντο στα μάτια των ψηφοφόρων χρησιμοποιώντας παλαιοκομματικές τακτικές.

Aς ευχηθούμε αυτή τη φορά οι ψηφοφόροι να μην στραβωθούν και να ψηφίσουν με μοναδικό κριτήριο αυτόν που θα παρουσιάσει πραγματικές προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

Αν έχει κάποιος να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση…

Ανδρέας Ρουμελιώτης


 • 152
  Shares