Υλοποίησης σημαντικών  προγραμμάτων από το Κέντρο  Πρόληψης «Παρεμβάσεις»  για το έτος 2017-2018

spot_img

Προτεινόμενα

Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις», στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, έχει προγραμματίσει και ξεκινά τις δράσεις του στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

Οι εν λόγω δράσεις απευθύνονται  σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους με στόχο την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη σε θέματα επικοινωνίας και σχέσεων και οι οποίες θα υλοποιηθούν κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Προγράμματα για γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής ή εφηβικής ηλικίας θα πραγματοποιηθούν στους δήμους Ήλιδας, Πύργου, Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ανδραβίδας – Κυλλήνης.  Στόχος των ομάδων γονέων είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς στις ανάγκες των παιδιών και σε θέματα επικοινωνίας, ορίων και σχέσης με τα παιδιά τους.

Προγράμματα για παιδιά και εφήβους θα πραγματοποιηθούν στους δήμους Ήλιδας, Πηνειού, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Πρόκειται για  ομάδες όπου τα παιδιά και οι έφηβοι μέσα από βιωματικές διαδικασίες ενεργητικής συμμετοχής έρχονται σ’ επαφή με θετικούς τρόπους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης και ενισχύονται οι προσωπικές και κοινωνικές τους δεξιότητες όπως η συνεργασία, η έκφραση συναισθημάτων, η αυτοεικόνα και η αυτοεκτίμηση.

Όλες οι παραπάνω δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες και ο πληθυσμός κάθε δήμου θα ενημερωθεί με έντυπα που θα δοθούν μέσω των σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ανά δήμο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πρόληψης στα τηλ. 2622029710.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα