ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υπεγράφη το αίτημα για το έργο ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Κατακόλου


Το αίτημα χρηματοδότησης του έργου ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Κατακόλου, υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδα Βαρουξή,  ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Το έργο αυτό  αποτελεί μέρος του γνωστού Master Plan και που η σημερινή Περιφερειακή Αρχή προχωρά, ξεκινώντας ένα ακόμα μεγάλο έργο για το επίνειο του Πύργου και της Αρχ .Ολυμπίας.

Το αίτημα θα σταλεί στη Διαχειριστική Αρχή της ΠΔΕ προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΟΧΕ Κατακόλου – Πύργου – Ολυμπίας και να χρηματοδοτηθεί με προϋπολογισμό 10,5 εκατ. ευρώ από τους πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Το έργο προβλέπει δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και παρεμβάσεις σε υφιστάμενες, ενώ στα πιο σημαντικά σημεία του προβλέπονται τα εξής:

-Το κτίριο του παλιού τουριστικού περιπτέρου που σήμερα στεγάζεται και το ΔΛΤ Πύργου, θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα ανεγερθεί νέο κτίριο που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του λιμένα, πλην του Λιμεναρχείου που θα παραμείνει στο δικό του κτίριο.

-Ένα νέο κτίριο θα κατασκευαστεί στην είσοδο του κεντρικού προβλήτα και θα αποτελέσει το κτίριο Schengen καλύπτοντας τις ανάγκες στον τομέα της ασφάλειας για τον έλεγχο των επιβατών.

-Το τρίτο κτίριο που θα γίνουν παρεμβάσεις και κατασκευές είναι αυτό των παλιών απεντομοτηρίων. Εκεί θα γίνει ανακαίνιση του κτιρίου και θα προστεθεί ένας ακόμα χώρος στο ίδιο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Εκεί θα δημιουργηθεί ένας πολυχώρος πολιτισμού.

– Σημαντική εξίσου θα είναι και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης που θα αλλάξει πλήρως την εικόνα που σήμερα βλέπουν οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων και θα συμβάλει στην πλήρη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης του 2014.

-Επιπροσθέτως η ανάπλασης της χερσαίας ζώνης θα συμβάλει στην πλήρη εφαρμογή των προτύπων ασφάλειας διεθνών λιμένων με το ISPS Code, ώστε να ικανοποιηθούν και οι απαιτήσεις των ναυτιλιακών εταιριών που αυτή την ώρα περιορίζουν τις αφίξεις τους στο Κατάκολο.
Στην υπογραφή του αιτήματος παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Εύη Βεργοπούλου, Παναγιώτης Πλατανιάς και Λάμπης Αριστειδόπουλος.