Υπεράνθρωπες προσπάθειες του γιατρού Βαγγέλη Δημητρόπουλου να σωθεί 6χρονος σοβαρά τραυματίας σε αγώνα καρτ

spot_img

Προτεινόμενα

Συγκλονίζει η είδηση του τραυματισμού ενός νεαρού εξάχρονου, ο οποίος παρακολουθούσε σήμερα το πρωί στην Πάτρα αγώνα καρτ. Ένα μονοθέσιο εξτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι το μικρό παιδί, το οποίο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλλε ο Ηλείος γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος, διευθυντής γενικής ιατρικής στο νοσκομείο Αμαλιάδας, τα πρώτα λεπτά του τραυματισμού του. Ο Δημητρόπουλος, παρακολοθούσε ως θεατής τον αγώνα και βρισκόταν εκεί κοντά τη στιγμή του συμβάντος. Η περιγραφή του γιατρού σε δηλώσεις του που έκανε ήταν συγκλονιστικές:

«Παρακολουθούσα τον αγώνα, ένα καρτ συγκρούστηκε, σηκώθηκε στον αέρα, χτύπησε στη μπάρα, γύρισε και πλάκωσε το παιδί. Είχαν πέσει τα κιγκλιδώματα, μετέφεραν το παιδί στον ειδικό χώρο στην Αγίου Γεωργίου», ανέφερε ο κ. Δημητρόπουλος και στη συνέχεια περιγράφει τις προσπάθειες να επαναφέρουν το οξυγόνο του παιδιού.

«Βοηθήσαμε να το ακινητοποιήσουμε. Ήταν σε κώμα, δεν είχε καμία αντίδραση, το παραλάβαμε με πολύ φτωχό οξυγόνο, στο 65, και το φτάσαμε στο 98. Πληροφορούμαι ότι είναι πολύ βαριά τραυματισμένο το παιδί», ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητρόπουλος.

Ο νεαρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση:

«Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ιδια ώρα διεξάγεται έρευνα της Αστυνομίας για τον τραυματισμό του ανήλικου, ενώ οι υπεύθυνοι της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων οδηγήθηκαν στο Β΄ αστυνομικό τμήμα της Πάτρας. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό ο εισαγγελέας υπηρεσίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα