ΗΛΙΔΑΣ

Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας: Ανάληψη καθηκόντων από την Προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου


Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της η Προϊσταμένη του τμήματος του Ειρηνοδικείου Αμαλιάδας και σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, τα ειδικά άμισθα Υποθηκοφυλακεία Αμαλιάδας, Βάρδας και Μυρτουντίων μετατρέπονται σε έμμισθα και συγχωνεύονται στο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας και επίκειται και το θέμα του διορισμού έμμισθου Υποθηκοφύλακα.

Να σημειωθεί πως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, βγήκε η απόφαση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ανάθεση καθηκόντων καταχώρησης στα βιβλία μεταγραφών και υποθηκών και στα κτηματολογικά φύλλα στους Προϊσταμένους των γραμματειών των οικείων Ειρηνοδικείων ή Πρωτοδικείων.

Όσο αφορά για το έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας, προϊσταμένη του Τμήματος του Ειρηνοδικείου Αμαλιάδας ορίστηκε η κα. Αθηνά Λιακοπούλου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κ. Νίκος Κυπρούλης, ανέφερε ότι με την παραπάνω απόφαση λήγει έστω και προσωρινά το καθεστώς των κλειστών Υποθηκοφυλακείων της περιοχής καθώς η κα. Λιακοπούλου θα αναλάβει άμεσα καθήκοντα, ενώ συμπλήρωσε πως απομένει να γίνει ο διορισμός του έμμισθου Υποθηκοφύλακα και τόνισε πως απαιτείται πρώτα έγκριση από το Λογιστήριο του Κράτους.

Ακόμα, ο κ. Κυπρούλης αναφέρθηκε και στην δήλωση του Βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα, ότι όλα τα Υποθηκοφυλακεία στην Ελλάδα, λόγω της ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής λειτουργίας, θα καταργηθούν εκτός από τις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας. Συγκεκριμένα ο κ. Κυπρούλης σχολίασε ότι η άποψη του κ. Μπαλαούρα δεν είναι σωστή γιατί είναι αδύνατο να λειτουργήσει Πρωτοδικείο, χωρίς να έχει στην έδρα του οικείο Υποθηκοφυλακείο. Στην συνάντηση που έγινε μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης, του κ. Κυπρούλη και του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο Υπουργός ταυτίστηκε με την άποψη του κ. Κυπρούλη ότι πρέπει να υπάρξει ένα τουλάχιστον Υποθηκοφυλακείο ανά Πρωτοδικείο.

Τέλος, ο κ. Κυπρούλης τόνισε ότι το Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας θα διατηρηθεί αν τελικά κλείσουν τα Υποθηκοφυλακεία Βαρθολομιού και Γαστούνης, ενώ σημείωσε αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν να γίνει.

http://amaliadanews.gr