ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Υποτονική η εορτή της Αναστηλώσης των Ιερών Εικόνων, λόγω κορονοϊού στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου

  • 38
    Shares

«Κυριακή της Ορθοδοξίας!!. Την αναστήλωση των εικόνων γιορτάζουμε. Τότε που άρχοντες δυσσεβείς θέλησαν με το Θεό να τα βάλουν! Όμως, μάταια πάσχισαν… θρίαμβο παιανίζουμε!!». Υποτονικά με  λίγους και τολμηρούς Χριστιανούς (λόγω κορονοϊού και των σχετικών προειδοποιήσεων) εορτάστηκε  η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων στον Ιερό Ναό Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, η ξεχωριστή και λαμπρή αυτή εορτή για την Ορθοδοξία και την Αγία Εκκλησία μας. Στο τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε με ιεροπρέπεια η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού μας και αναγνώσθηκε μετά τις εκτενείς δεήσεις υπό του Ιερέως Νικολάου Κατσηδήμα, το «Συνοδικόν της Ορθοδοξίας», που είναι ένα υπέροχο πολὺ συνοπτικὸ κείμενο και αποτελεί την περίληψη όλης της Ορθόδοξης διδασκαλίας της Εκκλησίας μας!

Γι᾿ αυτὸ και η Εκκλησία το ενέταξε μέσα στην Θεία λατρεία Της, την Κυριακὴ της Ορθοδοξίας και διαβάζεται σε στάση προσοχής και προσευχής. Είναι κείμενο Ιερό και πρέπει να προσαρμόζουμε όλη μας την σκέψη και προ παντὸς την ζωή μας σ᾿ αυτό. Χρειάζεται να το μελετούμε τακτικώς και επισταμένως, για να γνωρίζουμε σε τι συνίσταται η Ορθόδοξη Πίστη και η Ορθόδοξη Χριστιανική Ζωή.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όμως σήμερα όλοι μας, είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο κορονοϊός όπως διαδίδουν τα ΜΜΕ ούτε ο ιός του παγκοσμίου πανικού, αλλά ιός της ασεβείας… και το μικρόβιο της ολογοπιστίας… που σπέρνουν απλόχερα εσωτερικοί εχθροί της Εκκλησίας και Χριστιανομάχοι με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού. Η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού δεν μεταδίδει μικρόβια.  Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η Θεία Κοινωνία είναι ότι ιερώτερο ως Εκκλησία και ως άνθρωποι έχουμε, το καλύτερο και μεγαλύτερο φάρμακο σώματος και ψυχής, ενώ ο κάθε Ιερός Ναός είναι απάνεμο λιμάνι της ψυχής και το καλύτερο Ψυχοθεραπευτήριο!

 

Πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη να μην απομακρυνθούμε από τους Ιερούς Ναούς λόγω κορονοϊού, αλλά να εισέλθουμε στην Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία, για να μπορέσουμε έτσι να αλλάξουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας, να ενωθούμε επίσης με τον Σωτήρα και Ζωοδότη Ιησού Χριστό ο οποίος είναι ο καλύτερος Ιατρός ενώ η  συχνή προσευχή είναι το καλύτερο φάρμακο, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα διάφορα δυσεπίλητα και ζοφερά προβλήματα που μας απασχολούν ως άτομα, ως οικογένειες, ως κοινωνία, αλλά και ως Έθνος, διότι εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει Σωτηρία… Και η αλήθεια είναι μόνον στην Ορθοδοξία! Ένα είναι το Φως το αληθινόν… Ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός και η Αγία Του Εκκλησία!

Εκ του Ιερού Ναού.

 


  • 38
    Shares