Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προς Ηλείους: «Θα δοθούν οι αποζημιώσεις μέχρι το τέλος του έτους…»

spot_img

Προτεινόμενα

Για την καταβολή μέρους  των αποζημιώσεων στους πληγέντες  παραγωγούς  της Ηλείας μέχρι το τέλος του έτους, δεσμεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, στη συνάντηση που είχε με αιρετούς και φορείς στην Αθήνα.

Η δέσμευση του υπουργού ήλθε μετά τη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, ο οποίος είχε αναφέρει πως η καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές του καλοκαιριού, θα γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο ή Φεβρουάριο.

Το γεγονός αυτό ωστόσο προκάλεσε τις αντιδράσεις κυρίως των τοματοπαραγωγών του Νομού, με συνέπεια ο  υπουργός να ανακοινώσει ότι η πληρωμή θα γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, κάτι που οι παραγωγοί αναμένουν να γίνει στην πράξη…

Στη συνάντηση εξάλλου που συμμετείχαν οι βουλευτές Ηλείας Δημ. Μπαξεβανάκης, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Γιαν. Κουτσούκος,   ο πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών κ.κ.  Αθανάσιος  Σωτηρόπουλος  και Μίλτος  Σταυρόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας κ. Σωτ. Κακαλέτρης, τέθηκαν και τα θέματα της αναδιάρθωσης κορινθιακής σταφίδας, τροποποίησης του κανονισμού ΕΛΓΑ, καθώς και των μειονεκτικών περιοχών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα