8.4 C
Pýrgos
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής «Θέλω να μάθω τα προβλήματα κάθε λιμανιού»

spot_img

Η πρωτοβουλία του νέου Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για συνάντηση με το ΔΣ της Ε.ΛΙΜ.Ε.

Επαινετή χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της ΕΛΙΜΕ κ. Άγγελο Καρακώστα η πρωτοβουλία του νέου υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη να καλέσει στο γραφείο του το ΔΣ της ΕΛΙΜΕ , προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά λιμάνια της χώρας , ώστε να δρομολογήσει  στη συνέχεια με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρήστο Λαμπρίδη και τους συνεργάτες του Υπουργείου του τις απαιτούμενες λύσεις.
Ο κ. Υπουργός απευθυνόμενος σε όλους τους παρισταμένους ,αφού τους ευχαρίστησε για την καθολική τους ανταπόκριση στην πρόσκλησή του,  τους προέτρεψε να πάρουν το λόγο και να τον ενημερώσουν για τα μείζονα θέματα ενός εκάστου λιμανιού.
Ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ κ. Λεωνίδας Βαρουξής ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την αναφορά του στην σημασία του τουριστικού λιμένα στο Κατάκολο και τον ενημέρωσε για τα εξής θέματα:
1ον: Άγρα πελατείας:
Το σοβαρό αυτό θέμα , το οποίο υφίσταται επί σειρά ετών στο χώρο της χερσαίας ζώνης ,δημιουργεί τα δίκαια παράπονα των νομίμων επαγγελματιών,  που μέχρι πρότινος, παρά τις προσπάθειες των αρμοδίων φορέων, δεν έβλεπαν καμία βελτίωση.
Τούτο οφειλόταν στο γεγονός ότι η συνολική εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης είναι συνυφασμένη με την ολοκλήρωση των χερσαίων έργων στο λιμένα.
Προ του αδιεξόδου αυτού, η λιμενική αρχή έστειλε για έγκριση στο υπουργείο μια πρόταση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή , με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η άναρχη κατάσταση με συμπλοκές επαγγελματικών, καθότι η μη έγκριση είχε σαν αποτέλεσμα την αδυναμία λήψης μέτρων επιβολής του νόμου.
Τελικά ο ΓΓ του Υπουργείου (αρμόδιος επί θεμάτων Λιμενικού Σώματος) κ. Διον. Τεμπονέρας  αφίχθηκε στον Πύργο και σε συνεργασία με την λιμενική αρχή Κατακόλου δημοσιοποίησε μια ειδική κανονιστική διάταξη που τέθηκε σε εφαρμογή.
Από πλευράς του Λιμενικού Ταμείου υπήρξε από την αρχή η πάγια θέση επέκτασης του χώρου ΙSPS της χερσαίας ζώνης , ώστε να λυθεί τελεσίδικα το σοβαρό αυτό πρόβλημα (ήδη εντός της εβδομάδος η λιμενική αρχή σε συμφωνία με το λιμενικό ταμείο θα παραδώσει τη θετική εισήγησή  της).
2ον: Έργα μέσω ΠΔΕ
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την στασιμότητα που παρουσιάζεται ,  όσον αφορά την εκτέλεση των τριών  έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου (κιόσκια – προσκρουστήρες – δέστρα λιμενοβραχίονα) ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό , που το υπουργείο του – αξιολογώντας την σπουδαιότητα του τουριστικού λιμένα στο Κατάκολο – επί τρεις συνεχείς χρονιές (2015-2016-2017) ενέκρινε τις προτάσεις που είχε υποβάλει η διοίκηση του λιμενικού ταμείου (ήδη υπογράφεται από τον κ. Υπουργό και το αίτημα για το 2018).
Εξέφρασε δε παράλληλα τους φόβους του ότι εφόσον οι επιχορηγήσεις παραμένουν ως πιστώσεις στην Τράπεζα άνω του έτους υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα και να μην πραγματοποιηθούν τα εν λόγω σημαντικά έργα. Δεσμεύτηκε δε στον κο Υπουργό να του αποστείλει άμεσα ενημερωτική επιστολή με την πορεία , τα προβλήματα και την αιτία καθυστέρησης ενός εκάστου έργου. Τελειώνοντας  ο κ. Υπουργός ανέφερε στον κ. Βαρουξή ότι  θα εντάξει στο πρόγραμμά του στο επόμενο διάστημα μία επίσκεψη του ιδίου στο Κατάκολο , προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για όλα τα θέματα.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα