Υποχρεωτική η πιστοποίηση για τα ψεκαστικά – Δέχεται αιτήσεις από παραγωγούς η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

spot_img

Προτεινόμενα

Υποχρεωτική η πιστοποίηση  των αγροτών για την χρήση ψεκαστικών μηχανημάτων αφού πέρασε στον Κανονισμό Πολλαπλής Συμμόρφωσης που ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής ενιαίας ενίσχυσης, η διάταξη υποχρέωσης ελέγχου των ψεκαστικών μηχανημάτων και παράλληλα αναπροσαρμόστηκαν οι κανόνες λίπανσης σύμφωνα με τροποποιητική Υπουργική Απόφαση.

Κάτι που σημαίνει ότι εάν οι αγρότες δεν λάβουν την σχετική πιστοποίηση τότε κινδυνεύουν αν χάσουν ποσοστό από την ενιαία ενίσχυση. Μάλιστα, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, έχει λάβει την σχετική πιστοποίηση για την χρήση ψεκαστικών μηχανημάτων και έχει ξεκινήσει τις χορηγήσεις από τον περασμένο Απρίλιο. Την σχετική πιστοποίηση έλαβαν 150 παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή, αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Ο κ. Χρήστος Βαλιανάτος, Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, για να μην βρεθούν προς εκπλήξεως  οι παραγωγοί, τους καλεί να μεταβούν στην Ομάδα και να προχωρήσουν την διαδικασία για να λάβουν την σχετική πιστοποίηση.O κ. Βαλιανάτος ανέφερε ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να έρχονται στα γραφεία στην Ομάδα και να κάνουν την σχετική αίτηση για να προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης πιστοποίησης, η οποία γίνεται από την Ομάδα με χαμηλό κόστος.

Ακόμα η τροποποιητική Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι οι παραγωγοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις βρίσκονται στις ευπρόσβλητες ζώνες απαγορεύεται να εφαρμόσουν λιπάσματα που περιέχουν άζωτο το διάστημα από 1η Νοεμβρίου μέχρι 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, επιτρέπεται η ορθολογική χρήση ουρίας, θεικής αμονίας, λιπασμάτων βραδείας αποδέσμευσης αζώτου συμπεριλαμβανομένων αυτών που περιέχουν αναστολείς-παρεμποδιστές κ.α.

Μάλιστα, Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που ο γεωργός δεν τηρεί τις προβλέπόμενες υποχρεώσεις των Κανόνων Πολλαπλής Συμμόρφωσης, επιβάλλεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μείωση ή αποκλεισμός από την ενίσχυση σύμφωνα με την απόφαση (ΦΕΚ τ. Β΄/1468).

Πηγή:http://amaliadanews.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα