• ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • Υπόμνημα της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στον Αλέξη Τσίπρα

Υπόμνημα της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στον Αλέξη Τσίπρα

Υπόμνημα με όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού παρέδωσε χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα, καθώς και στον πρώην υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.
Το υπόμνημα της Ομάδας Παραγωγών αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε , Σας καλωσορίζουμε στο Νομό Ηλείας . Είναι προς τιμή σας που τα 2 τελευταία χρόνια είναι η δεύτερη φορά που συναντιόμαστε για να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα των Αγροτών.
Το εισόδημα του Νομού Ηλείας προέρχεται το 70% από τους Αγρότες.
Οι αγρότες του νομού μας, κύριε Πρόεδρε , καλλιεργούν 365 ημέρες τον χρόνο. Ο ήλιος στον νομό μας είναι ισάξιος της Καλιφόρνιας το είχα ακούσει από τον Αντιπρόεδρο της UNILEVER όταν αγόρασαν το Εργοστάσιο Βιομηχανικής Τομάτας ΠΕΛΑΡΓΟΣ . Ο νομός μας έχει δύο φράγματα και λέγεται γη της επαγγελίας.

Και όμως, κύριε Πρόεδρε
Αυτός ο νομός είναι στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης. Τι φταίει;
1. Ο δρόμος Πάτρας-Πύργου: Ανάπτυξη χωρίς δρόμο δεν γίνεται.
2. Ανοργάνωτος. Δύο ενώσεις του ΝΟΜΟΥ 15 χρόνια σε εκκαθάριση. Μια ένωση ΗΛΕΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΤΟ 2020 πήγε και αυτή σε Εκκαθάριση. Τα κτίρια από τη μη συντήρηση σε λίγο χρονικό διάστημα θα γκρεμιστούν όπως έγινε και με την περιουσία του ΑΣΟ. Εμείς έχουμε την διακίνηση της Κορινθιακής Σταφίδας και δεν έχουμε μια αποθήκη να βάλουμε το προϊόν . Έχουμε ζητήσει από τους εκκαθαριστές να πάρουμε μια αποθήκη για χρήση μας αρνούνται η μας ζητάνε υπερβολικά ποσά ενοικίασης. Ο Αγροτικός κόσμος Κύριε Πρόεδρε είναι στο γκρεμό.

1. ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ . Ένα παράδειγμα με την Βιομηχανική Τομάτα . κόστος παραγωγής 2021 650 ΕΥΡΩ το στρέμμα το 2022 προβλέπεται 950 έως 1000 ΕΥΡΩ το στρέμμα. ΕΣΟΔΑ ΤΟ 2022 Εάν βγάλεις 10 τόνους το ΣΤΡΕΜΜΑ 1000 ευρώ . Εάν βγάλεις 6 έως 7 τόνους το Στρέμμα έχεις ζημία. Κύριε Πρόεδρε . Το Υπουργείο Οικονομικών σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ψάχνει αγροτικό εισόδημα να φορολογήσει και δεν θα βρίσκει. Η πλειοψηφία των παραγωγών θα έχει εγκαταλείψει τις καλλιέργειες λόγω των ασύμφορων τιμών στο πετρέλαιο στο νερό στα φυτοφάρμακα λιπάσματα, στην ενέργεια .

2. ΤΟΕΒ Κάθε χρόνο η ΔΕΗ όταν ο παραγωγός έχει κάνει έξοδα και έχει καλλιεργήσει βρίσκει την εύκολη λύση κατεβάζει τους διακόπτες και κόβει το ρεύμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Αγρότες να ποτίσουν τις καλλιέργειες. Εμείς ως Ομάδα Παραγωγών έχουμε υπογράψει με τα Εργοστάσια Μεταποίησης Βιομηχανικής Τομάτας για παράδοση 100000 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΝΝΩΝ ΑΞΙΑΣ 10000000 ΕΥΡΩ. Καταλαβαίνετε τι οικονομικές ρήτρες θα έχουμε εάν δεν παραδοθεί το προϊόν. Επίσης υλοποιούμε Επιχειρησιακά Προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα μα ζητηθούν να επιστρέψουμε χρήματα εάν δεν υλοποιηθεί ο τζίρος των προγραμμάτων. Κύριε Πρόεδρε . Σας διαβεβαιώνω ότι κανένας αγρότης δεν λέει ότι δεν πληρώνει. Οι εποχές είναι δύσκολες , ο παραγωγός μετράει μέχρι και το τελευταίο ΕΥΡΩ. Η ΔΕΗ μπορεί Κύριε Πρόεδρε το υπόλοιπο χρόνο να εισπράξει τα χρήματά της . Τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο κάθε χρόνο δίνεται η Ενιαία Ενίσχυση . Γιατί δεν κάνει την διαδικασία να τα πάρει από εκεί και απαιτεί όταν οι καλλιέργειες είναι στο χωράφι. Επίσης τα ΤΟΕΒ έχουν καταθέσει πρόγραμμα εξυγίανσης και ζητούν περισσότερες δόσεις. Περιμένουν ακόμη απάντηση από τα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης τα έσοδα τον ΤΟΕΒ έχουν μειωθεί γιατί έχουν μειωθεί και τα στρέμματα καλλιέργειας λόγω των αυξήσεων στο κόστος παραγωγής. Πρέπει να γίνει και αναδιοργάνωση το ΤΟΕΒ με εκσυγχρονισμό νομοθεσίας και δικτύου και αναβάθμιση του προσωπικού με προοπτική την καλύτερη διαχείριση του αρδευτικού νερού και την μείωση του κόστους χρήσης.

3 ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ
Η Κορινθιακή Σταφίδα είναι ένα προϊόν κατά 95% που γίνεται εξαγωγή. Καλλιεργείται σε μειονεκτικές και ορεινές περιοχές χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής καλλιέργειας. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό προϊόν με υψηλό κόστος παραγωγής λόγω των εργατικών εξαιτίας της περιορισμένης εκμηχάνισης της καλλιέργειας. Το 2021 ειχαμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την απαξίωση του προϊόντος και την πώλησή του από 1.60 το κιλό το 2020 στο 0.90 λεπτά . Τα εξοδα καλλιέργειας φθάνουν το 1.30 το κιλό. Οι παραγωγοί σήμερα εγκαταλείπουν την καλλιέργεια με ότι αυτό συνεπάγεται με την οικονομική ζωή του τόπου μας.

4.ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΑΓΙΑ .-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Aαπλούστευση της γραφειοκρατίας του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Συμφωνούμε απόλυτα στον έλεγχο όχι όμως στον παραλογισμό. Τα πάγια υλικά άρδευσης μηχανήματα κλπ. δίνονται για χρήση στους παραγωγούς και ιδιοκτησία στην ομάδα Παραγωγών.
Με αυτό τον τρόπο οι παραγωγοί δεν παίρνουν τιμολόγιό για να το βάλουν στα έξοδα τους και οι Ομάδες Παραγωγών με τις αποσβέσεις βγαίνουν με ζημιές με αποτέλεσμα στο Μητρώο να θεωρούν ότι οι Οργανώσεις αυτές είναι ζημιογόνες. Επίσης ποια Οργάνωση έχει τόσο μεγάλη ρευστότητα ώστε να εξοφλεί τα τιμολόγια και να παίρνει το 50% μετά από ένα χρόνο. Επίσης πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία που οι Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ βλέπουν το σύνολο του Αγροτικού κόσμου ότι όλοι κάνουν παρανομίες.

5.ΕΛΓΑ
Οι προηγούμενοι Υπουργοί και Πρόεδροι ΕΛΓΑ , μας είχαν ζητήσει προτάσεις για την τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και είχαμε στείλει. Δεν έχει γίνει τίποτα και έχουμε μείνει στις συζητήσεις και στις προτάσεις. Οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει και πρέπει άμεσα να γίνει η τροποποίηση του Κανονισμού . Χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων για να ξέρει ο παραγωγός πότε θα αποζημιωθεί.

6. ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΛΙΜΝΗ ΑΓΟΥΛΙΝΙΤΣΑΣ
Α. Καλλιέργεια των πραγματικών αγροτών και ειδικά των νέων, που βρίσκονται στις παραλίμνιες λίμνες , με την υποδομή τους.
Β. Να μην υπερβαίνουν τα αγροτεμάχια τα 100 στρ το καθένα
Γ. Να διπλασιαστούν τα μόρια για τους παραλίμνιους αγρότες. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 1.Συζήτηση για την ενίσχυση και τον ρόλο των Οργανώσεων Παραγωγών όσο αφορά την διακίνηση των προϊόντων. Πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των Οργανώσεων με ελκυστικά μέτρα, έτσι ώστε όλοι οι παραγωγοί να είναι οργανωμένοι. Μόνο μέσα από δυνατές Οργανώσεις με απορρόφηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων υπάρχει μέλλον στον αγροτικό τομέα.
ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ
Ήρθε η ώρα οι αγρότες να ενωθούν και να αντιδράσουν. Ήρθε η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εμείς υποστηρίζουμε και κάνουμε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση ότι οι αγρότες θα γίνουν ισχυροί και θα μπορέσουν να στηρίξουν τα προϊόντα τους μόνο μέσα από τις Ομάδες Παραγωγών. Κάθε προϊόν χρειάζεται και μια δυνατή Ομάδα Παραγωγών. Μόνο μέσα από τις Ομάδες θα μπορέσουν να καταρτιστούν και να εφαρμοστούν επιχειρησιακά προγράμματα τα οποία παρέχουν σημαντικά οφέλη και κίνητρα για τους αγρότες. Οι ομάδες μόνο κέρδος έχουν να προσθέσουν στον αγροτικό κόσμο και ήρθε η ώρα να απεγκλωβιστούν οι παραγωγοί από στενόμυαλες λογικές του παρελθόντος και να κοιτάξουν μπροστά να κοιτάξουν το μέλλον με άλλη προοπτική. Δυνατές Ομάδες Παραγωγών συνεπάγεται ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα, που θα τηρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα δώσουν στους αγρότες τη δυνατότητα να γίνουν κυρίαρχοι στον κλάδο τους
2. ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Το υποσχέθηκε Ο ΡΑΛΛΗΣ το 1979 για πρώτη φορά και από τότε το εχουμε ακούσει από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς να γίνει τίποτα.
3. Το Ινστιτούτο Γεωργικής έρευνας Κοροιβου ιδρύθηκε όταν υπήρχαν στο Νομό Ηλείας υψηλοί ρυθμοί Αγροτικής Ανάπτυξης. Σήμερα έχει εγκαταλειφθεί και η γεωργική παραγωγή είναι εγκαταλελειμμένη στην τύχη της. Πρέπει να λειτουργήσει και να υπάρχει έρευνα σε επιστημονική βάση με σκοπό την αναδιάρθρωση μέρους των καλλιεργειών και εκμετάλλευση των ιδιαιτέρων κλιματικών συνθηκών που επικρατούν στο Νομό Ηλείας.
Υποτίθεται ότι θα συνδεόταν η λειτουργία του με την Πανεπιστημιακή Σχολή Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, αλλά δυστυχώς και αυτή καταργείται και είμαστε εκτός Πανεπιστημιακού χάρτη.
4. Χάραξη εθνικής στρατηγικής για την γεωργία , την κτηνοτροφία, και την αλιεία με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 5. Κατάργηση ιστορικών δικαιωμάτων . Όποιος καλλιεργεί να παίρνει επιδότηση».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

«Συντριβή» της Νέας Δημοκρατίας δείχνει η νέα δημοσκόπηση του «Ilia.news»

«Καθίζηση» σχεδόν… 15 ποσοστιαίων μονάδων (από τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2019) έδωσαν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας …

Οι εγγραφές στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Αμαλιάδας πότε ξεκινούν;

Ξεκίνησαν λοιπόν και τα σχολεία, ξεκίνησαν και οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ και πολλοί είναι αυτοί που ρωτάνε, πότε ξεκινούν …

Σε ποιους έγινε… «δώρο» το πρόγραμμα «Πράσινος Αγροτουρισμός»;

Σε ποιους έγινε… «δώρο» το πρόγραμμα «Πράσινος Αγροτουρισμός»;   Αναβρασμός επικρατεί σε όλα τα μελετητικά, λογιστικά, χρηματοοικονομικά, γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων …

Αυτόφωρο ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Π. Παναγιωτάρας για τον θάνατο πέντε κουταβιών στο καταφύγιο του δήμου!

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε το πρωί ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Παναγιώτης Παναγιωτάρας, υπεύθυνος για την λειτουργία του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων του …

Έκλεψε αυτοκίνητο και μετά από καταδίωξη συνελήφθη – Είχε συλληφθεί πάλι τις προηγούμενες μέρες

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις Κ.Ο.Κ. Συνελήφθη, μετά από καταδίωξη, χθες το βράδυ, στα Λεχαινά, από …

Ροή ειδήσεων
Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Popular posts:

  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • Υπόμνημα της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στον Αλέξη Τσίπρα

Υπόμνημα της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στον Αλέξη Τσίπρα

Υπόμνημα με όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού παρέδωσε χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα, καθώς και στον πρώην υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.
Το υπόμνημα της Ομάδας Παραγωγών αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε , Σας καλωσορίζουμε στο Νομό Ηλείας . Είναι προς τιμή σας που τα 2 τελευταία χρόνια είναι η δεύτερη φορά που συναντιόμαστε για να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα των Αγροτών.
Το εισόδημα του Νομού Ηλείας προέρχεται το 70% από τους Αγρότες.
Οι αγρότες του νομού μας, κύριε Πρόεδρε , καλλιεργούν 365 ημέρες τον χρόνο. Ο ήλιος στον νομό μας είναι ισάξιος της Καλιφόρνιας το είχα ακούσει από τον Αντιπρόεδρο της UNILEVER όταν αγόρασαν το Εργοστάσιο Βιομηχανικής Τομάτας ΠΕΛΑΡΓΟΣ . Ο νομός μας έχει δύο φράγματα και λέγεται γη της επαγγελίας.

Και όμως, κύριε Πρόεδρε
Αυτός ο νομός είναι στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης. Τι φταίει;
1. Ο δρόμος Πάτρας-Πύργου: Ανάπτυξη χωρίς δρόμο δεν γίνεται.
2. Ανοργάνωτος. Δύο ενώσεις του ΝΟΜΟΥ 15 χρόνια σε εκκαθάριση. Μια ένωση ΗΛΕΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΤΟ 2020 πήγε και αυτή σε Εκκαθάριση. Τα κτίρια από τη μη συντήρηση σε λίγο χρονικό διάστημα θα γκρεμιστούν όπως έγινε και με την περιουσία του ΑΣΟ. Εμείς έχουμε την διακίνηση της Κορινθιακής Σταφίδας και δεν έχουμε μια αποθήκη να βάλουμε το προϊόν . Έχουμε ζητήσει από τους εκκαθαριστές να πάρουμε μια αποθήκη για χρήση μας αρνούνται η μας ζητάνε υπερβολικά ποσά ενοικίασης. Ο Αγροτικός κόσμος Κύριε Πρόεδρε είναι στο γκρεμό.

1. ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ . Ένα παράδειγμα με την Βιομηχανική Τομάτα . κόστος παραγωγής 2021 650 ΕΥΡΩ το στρέμμα το 2022 προβλέπεται 950 έως 1000 ΕΥΡΩ το στρέμμα. ΕΣΟΔΑ ΤΟ 2022 Εάν βγάλεις 10 τόνους το ΣΤΡΕΜΜΑ 1000 ευρώ . Εάν βγάλεις 6 έως 7 τόνους το Στρέμμα έχεις ζημία. Κύριε Πρόεδρε . Το Υπουργείο Οικονομικών σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ψάχνει αγροτικό εισόδημα να φορολογήσει και δεν θα βρίσκει. Η πλειοψηφία των παραγωγών θα έχει εγκαταλείψει τις καλλιέργειες λόγω των ασύμφορων τιμών στο πετρέλαιο στο νερό στα φυτοφάρμακα λιπάσματα, στην ενέργεια .

2. ΤΟΕΒ Κάθε χρόνο η ΔΕΗ όταν ο παραγωγός έχει κάνει έξοδα και έχει καλλιεργήσει βρίσκει την εύκολη λύση κατεβάζει τους διακόπτες και κόβει το ρεύμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Αγρότες να ποτίσουν τις καλλιέργειες. Εμείς ως Ομάδα Παραγωγών έχουμε υπογράψει με τα Εργοστάσια Μεταποίησης Βιομηχανικής Τομάτας για παράδοση 100000 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΝΝΩΝ ΑΞΙΑΣ 10000000 ΕΥΡΩ. Καταλαβαίνετε τι οικονομικές ρήτρες θα έχουμε εάν δεν παραδοθεί το προϊόν. Επίσης υλοποιούμε Επιχειρησιακά Προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα μα ζητηθούν να επιστρέψουμε χρήματα εάν δεν υλοποιηθεί ο τζίρος των προγραμμάτων. Κύριε Πρόεδρε . Σας διαβεβαιώνω ότι κανένας αγρότης δεν λέει ότι δεν πληρώνει. Οι εποχές είναι δύσκολες , ο παραγωγός μετράει μέχρι και το τελευταίο ΕΥΡΩ. Η ΔΕΗ μπορεί Κύριε Πρόεδρε το υπόλοιπο χρόνο να εισπράξει τα χρήματά της . Τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο κάθε χρόνο δίνεται η Ενιαία Ενίσχυση . Γιατί δεν κάνει την διαδικασία να τα πάρει από εκεί και απαιτεί όταν οι καλλιέργειες είναι στο χωράφι. Επίσης τα ΤΟΕΒ έχουν καταθέσει πρόγραμμα εξυγίανσης και ζητούν περισσότερες δόσεις. Περιμένουν ακόμη απάντηση από τα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης τα έσοδα τον ΤΟΕΒ έχουν μειωθεί γιατί έχουν μειωθεί και τα στρέμματα καλλιέργειας λόγω των αυξήσεων στο κόστος παραγωγής. Πρέπει να γίνει και αναδιοργάνωση το ΤΟΕΒ με εκσυγχρονισμό νομοθεσίας και δικτύου και αναβάθμιση του προσωπικού με προοπτική την καλύτερη διαχείριση του αρδευτικού νερού και την μείωση του κόστους χρήσης.

3 ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ
Η Κορινθιακή Σταφίδα είναι ένα προϊόν κατά 95% που γίνεται εξαγωγή. Καλλιεργείται σε μειονεκτικές και ορεινές περιοχές χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής καλλιέργειας. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό προϊόν με υψηλό κόστος παραγωγής λόγω των εργατικών εξαιτίας της περιορισμένης εκμηχάνισης της καλλιέργειας. Το 2021 ειχαμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την απαξίωση του προϊόντος και την πώλησή του από 1.60 το κιλό το 2020 στο 0.90 λεπτά . Τα εξοδα καλλιέργειας φθάνουν το 1.30 το κιλό. Οι παραγωγοί σήμερα εγκαταλείπουν την καλλιέργεια με ότι αυτό συνεπάγεται με την οικονομική ζωή του τόπου μας.

4.ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΑΓΙΑ .-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Aαπλούστευση της γραφειοκρατίας του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Συμφωνούμε απόλυτα στον έλεγχο όχι όμως στον παραλογισμό. Τα πάγια υλικά άρδευσης μηχανήματα κλπ. δίνονται για χρήση στους παραγωγούς και ιδιοκτησία στην ομάδα Παραγωγών.
Με αυτό τον τρόπο οι παραγωγοί δεν παίρνουν τιμολόγιό για να το βάλουν στα έξοδα τους και οι Ομάδες Παραγωγών με τις αποσβέσεις βγαίνουν με ζημιές με αποτέλεσμα στο Μητρώο να θεωρούν ότι οι Οργανώσεις αυτές είναι ζημιογόνες. Επίσης ποια Οργάνωση έχει τόσο μεγάλη ρευστότητα ώστε να εξοφλεί τα τιμολόγια και να παίρνει το 50% μετά από ένα χρόνο. Επίσης πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία που οι Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ βλέπουν το σύνολο του Αγροτικού κόσμου ότι όλοι κάνουν παρανομίες.

5.ΕΛΓΑ
Οι προηγούμενοι Υπουργοί και Πρόεδροι ΕΛΓΑ , μας είχαν ζητήσει προτάσεις για την τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και είχαμε στείλει. Δεν έχει γίνει τίποτα και έχουμε μείνει στις συζητήσεις και στις προτάσεις. Οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει και πρέπει άμεσα να γίνει η τροποποίηση του Κανονισμού . Χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων για να ξέρει ο παραγωγός πότε θα αποζημιωθεί.

6. ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΛΙΜΝΗ ΑΓΟΥΛΙΝΙΤΣΑΣ
Α. Καλλιέργεια των πραγματικών αγροτών και ειδικά των νέων, που βρίσκονται στις παραλίμνιες λίμνες , με την υποδομή τους.
Β. Να μην υπερβαίνουν τα αγροτεμάχια τα 100 στρ το καθένα
Γ. Να διπλασιαστούν τα μόρια για τους παραλίμνιους αγρότες. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 1.Συζήτηση για την ενίσχυση και τον ρόλο των Οργανώσεων Παραγωγών όσο αφορά την διακίνηση των προϊόντων. Πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των Οργανώσεων με ελκυστικά μέτρα, έτσι ώστε όλοι οι παραγωγοί να είναι οργανωμένοι. Μόνο μέσα από δυνατές Οργανώσεις με απορρόφηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων υπάρχει μέλλον στον αγροτικό τομέα.
ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ
Ήρθε η ώρα οι αγρότες να ενωθούν και να αντιδράσουν. Ήρθε η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εμείς υποστηρίζουμε και κάνουμε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση ότι οι αγρότες θα γίνουν ισχυροί και θα μπορέσουν να στηρίξουν τα προϊόντα τους μόνο μέσα από τις Ομάδες Παραγωγών. Κάθε προϊόν χρειάζεται και μια δυνατή Ομάδα Παραγωγών. Μόνο μέσα από τις Ομάδες θα μπορέσουν να καταρτιστούν και να εφαρμοστούν επιχειρησιακά προγράμματα τα οποία παρέχουν σημαντικά οφέλη και κίνητρα για τους αγρότες. Οι ομάδες μόνο κέρδος έχουν να προσθέσουν στον αγροτικό κόσμο και ήρθε η ώρα να απεγκλωβιστούν οι παραγωγοί από στενόμυαλες λογικές του παρελθόντος και να κοιτάξουν μπροστά να κοιτάξουν το μέλλον με άλλη προοπτική. Δυνατές Ομάδες Παραγωγών συνεπάγεται ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα, που θα τηρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα δώσουν στους αγρότες τη δυνατότητα να γίνουν κυρίαρχοι στον κλάδο τους
2. ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Το υποσχέθηκε Ο ΡΑΛΛΗΣ το 1979 για πρώτη φορά και από τότε το εχουμε ακούσει από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς να γίνει τίποτα.
3. Το Ινστιτούτο Γεωργικής έρευνας Κοροιβου ιδρύθηκε όταν υπήρχαν στο Νομό Ηλείας υψηλοί ρυθμοί Αγροτικής Ανάπτυξης. Σήμερα έχει εγκαταλειφθεί και η γεωργική παραγωγή είναι εγκαταλελειμμένη στην τύχη της. Πρέπει να λειτουργήσει και να υπάρχει έρευνα σε επιστημονική βάση με σκοπό την αναδιάρθρωση μέρους των καλλιεργειών και εκμετάλλευση των ιδιαιτέρων κλιματικών συνθηκών που επικρατούν στο Νομό Ηλείας.
Υποτίθεται ότι θα συνδεόταν η λειτουργία του με την Πανεπιστημιακή Σχολή Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, αλλά δυστυχώς και αυτή καταργείται και είμαστε εκτός Πανεπιστημιακού χάρτη.
4. Χάραξη εθνικής στρατηγικής για την γεωργία , την κτηνοτροφία, και την αλιεία με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 5. Κατάργηση ιστορικών δικαιωμάτων . Όποιος καλλιεργεί να παίρνει επιδότηση».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

«Συντριβή» της Νέας Δημοκρατίας δείχνει η νέα δημοσκόπηση του «Ilia.news»

«Καθίζηση» σχεδόν… 15 ποσοστιαίων μονάδων (από τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2019) έδωσαν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας …

Οι εγγραφές στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Αμαλιάδας πότε ξεκινούν;

Ξεκίνησαν λοιπόν και τα σχολεία, ξεκίνησαν και οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ και πολλοί είναι αυτοί που ρωτάνε, πότε ξεκινούν …

Σε ποιους έγινε… «δώρο» το πρόγραμμα «Πράσινος Αγροτουρισμός»;

Σε ποιους έγινε… «δώρο» το πρόγραμμα «Πράσινος Αγροτουρισμός»;   Αναβρασμός επικρατεί σε όλα τα μελετητικά, λογιστικά, χρηματοοικονομικά, γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων …

Αυτόφωρο ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Π. Παναγιωτάρας για τον θάνατο πέντε κουταβιών στο καταφύγιο του δήμου!

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε το πρωί ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Παναγιώτης Παναγιωτάρας, υπεύθυνος για την λειτουργία του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων του …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων