ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

ΥΠ.ΕΣ.: Απαλλάσσονται τα μη ηλεκτροδοτούμενα από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας- Δήλωση Παν. Αντωνακόπουλου


Ότι, ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του και δεν ηλεκτροδοτούνται, ύστερα από βεβαίωση της Δ.Ε.Η., απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά, απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, σε σχετική ερώτηση 40 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τον αναδρομικό καταλογισμό δημοτικών τελών σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

«Σε περίπτωση που διαπιστώνεται χρησιμοποίηση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος των υποχρέων ολόκληρο το τέλος που αναλογεί σε κάθε κατηγορία ακινήτου μαζί με το σχετικό πρόστιμο, αναδρομικά από το χρόνο απαλλαγής», συμπληρώνεται στην ίδια απάντηση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, ενημερώνει ότι, επειδή το ζήτημα δεν έχει αντιμετωπιστεί σε όλη του την έκταση, το εξετάζει περαιτέρω, «και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς διασφάλιση τόσο της δίκαιης μεταχείρισης των πολιτών όσο και της οικονομικής βιωσιμότητας των Δήμων».

«Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ «ΑΝΑΣΑ»

για την απαλλαγή από αναδρομικά δημοτικά τέλη των ιδιοκτητών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Επανειλημμένως η παράταξή μας έχει θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της απαλλαγής από αναδρομικά δημοτικά τέλη των ιδιοκτητών μη ηλεκτροδοτούμενων και μη χρησιμοποιούμενων ακινήτων.

Με επιχειρήματα τα οποία μνημονεύονται στην ευνοϊκή απόφαση του συνήγορου του πολίτη είχαμε στηρίξει τη σχετική πρότασή μας προ διμήνου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης είχαμε αναφέρει και τα σχετικά παραδείγματα αποφάσεων του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πατρέων.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή επιμένει στην διεκδίκηση των αναδρομικών τελών αγνοώντας αντίθετη απόφαση του ΣτΕ.Σήμερα έρχεται και η απόφαση του Συνήγορου του Πολίτη που δικαιώνει την άποψη ότι κακώς οι Δήμοι διεκδικούν τα συγκεκριμένα τέλη» αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας δήμου Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος.