ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠ.ΕΣ.: «Καμία ανάγκη παράτασης απασχόλησης των συμβασιούχων»


Θετικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και ακόμη περισσότερους ωφελούμενους, εκπέμπει η επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης χιλιάδων μόνιμων εργαζομένων, σε ανταποδοτικές υπηρεσίες – κυρίως καθαριότητας – των Δήμων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν πρόκειται να υπάρξει ανάγκη για παράταση της απασχόλησης των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του μήνα.

Ο χρόνος μετρά πλέον «αντίστροφα» για την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 3Κ/2018 για 8.166 θέσεις μόνιμου προσωπικού, πέραν των 559 θέσεων που τοποθετήθηκαν μέσω του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη «και η κατάρτιση και ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διασφαλίζει την ύπαρξη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας στους Δήμους», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι, το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό σε κάθε περίπτωση, αφού λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους εργαζόμενους, καθώς μπαίνει φραγμός σε φαινόμενα πολιτικής ομηρείας εις βάρος τους και δημιουργούνται μόνιμες θέσεις εργασίας με όλη τη σημασία που έχει αυτό στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Αναφορικά με την ανησυχία των συμβασιούχων για τη συνέχιση ή μη της απασχόλησής τους, από το υπουργείο επισημαίνεται ότι, η λελογισμένη μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας είναι και δίκαιη και σε τέτοιο βαθμό που να προστατεύει την ομαλή έκβαση του διαγωνισμού.

Επιπρόσθετα, σημειώνουν ότι, το άρθρο 24 του ν. 4479/2017 ήταν σαφές ως προς τη διαδικασία, τη μοριοδότηση, τις προθεσμίες και δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός συμβασιούχων ή Δημάρχων.