Φασούλας: «Κάποιοι αθλητές μικρών κατηγοριών, έχουν μόνο έσοδο τα λεφτά από τις ομάδες τους»

spot_img

Προτεινόμενα

Τη στήριξη της Πολιτείας στις μικρές κατηγορίες ζήτησε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ Παναγιώτη Φασούλας, μιλώντας έξω από τα… δόντια και παραδεχόμενος αυτό το οποίο πολλοί αποφεύγουν να κάνουν, εθελοτυφλώντας. Το γεγονός δηλαδή ότι υπάρχουν αθλητές στο μπάσκετ και στα άλλα αθλήματα, οι οποίοι μπορεί να θεωρούνται ερασιτέχνες, ωστόσο το μόνο έσοδο που έχουν είναι τα χρήματα που παίρνουν από τις ομάδες τους, καθώς οι απαιτήσεις από αυτές είναι επαγγελματικές.

Για το λόγο αυτό, ζήτησε από την Πολιτεία να στηρίξει και τις μικρές κατηγορίες, οι οποίες αυτή τη στιγμή τελούν υπό αναστολή. Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Φασούλας με ανάρτησή του ανέφερε:

 

«Οι καταστάσεις που βιώνουμε την περίοδο της πανδημίας είναι πρωτόγνωρες. Το επίπεδο διαβίωσης έχει αλλάξει συνολικά. Παράλληλα οι οικονομικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την στήριξη των πολιτών.

Στον αθλητικό τομέα και ιδιαίτερα στο μπάσκετ τα δεδομένα δεν διαφέρουν. Εδώ και αρκετές ημέρες παράγοντες οι οποίοι ασχολούνται με το άθλημα που εκπροσωπούν, πιέζουν ώστε να ανοίξουν τα γήπεδα για προπονήσεις ή ακόμα και αγώνες για τις ομάδες χαμηλότερων εθνικών κατηγοριών. Όμως βλέπουμε ότι κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Σίγουρα οι επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν τα δεδομένα της επιδημιολογικής κρίσης, έχουν την ευθύνη να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες. Η πολιτεία όταν θα κρίνει ότι είναι εφικτό, θα δώσει τη σχετική εντολή ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες και οι προπονήσεις, φυσικά κάτω από ειδικά μέτρα προστασίας.

Ο αθλητισμός όμως χωρίς ομάδες, σωματεία και πάνω από όλα αθλητές δεν πληροί το σκοπό του. Από την άλλη οι αθλητές των μικρότερων εθνικών κατηγοριών, όλων των αθλημάτων, βρίσκονται σε δεινή θέση.

Είναι τα δικά μας παιδιά, η πλειοψηφία των οποίων είχαν ως μόνο έσοδο χρήματα που έπαιρναν από τις ομάδες τους. Πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης των αθλητών αλλά και των ομάδων.

Θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή που η πολιτεία θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της και σε αυτές τις περιπτώσεις αθλητών, που μέσα σε διάστημα κάποιων μηνών μένουν και πάλι χωρίς καμία πρόβλεψη και βοήθεια.

Έχω προτείνει στην Κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα και είμαι σίγουρος ότι με τη θετική της παρέμβαση αλλά και τη συναίνεση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα στηριχθεί ο Ελληνικός Αθλητισμός σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα