Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
17.8 C
Pýrgos

Φεστιβάλ κινηματογράφου με κλειστό το Μουσείο Πύργου και αποκλεισμούς εκπαιδευτικών

spot_img

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για το γεγονός πως αρνήθηκε σε σχολείο της Ηλείας εγγράφως την επίσκεψη εκπαιδευτικών στο Αρχαιολογικό Μουσείου του Πύργου με το αιτιολογικό πως έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του!!

 

Η άρνηση της επίσκεψης φιλοξενούμενων αλλοδαπών εκπαιδευτικών προγράμματος Erasmus + στο Μουσείο της πόλης μας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και μάλιστα τις μέρες που στην Πόλη του Πύργου διεξάγεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου καθώς και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτεί το Υπουργείο Πολιτισμού για την έκδοση καρτών ελευθέρας εισόδου δυσχεραίνουν την ελεύθερη πρόσβαση των εκπαιδευτικών στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας  και συνιστούν ντροπή για την τόπο μας.

 

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ζητούν από τους αλλοδαπούς εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα με σχολεία της χώρας μας να έχουν τη συγκεκριμένη κάρτα ελευθέρας εισόδου   που εκδίδουν οι ίδιες για την δωρεάν είσοδό τους στα Μουσεία μας ακόμα κι όταν συνοδεύουν μαθητές των σχολείων μας μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους κάτι που τους στερεί στην ουσία τη δυνατότητα να επισκεφθούν δωρεάν τα Μουσεία μας.

 

 

Διαμαρτυρόμαστε για την άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών και απαιτούμε από την Υπουργό Πολιτισμού αλλά και τον Υπουργό Παιδείας να αρθούν όλες οι αδικίες και η γραφειοκρατία και να αποδέχονται οι Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού τις επαγγελματικές ταυτότητες που διαθέτουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι αλλοδαποί εκπαιδευτικοί οι οποίες  είναι δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους.

 

Να μην απαιτούνται ειδικές κάρτες του Υπουργείου Πολιτισμού και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες έκδοσής τους.Να μην παρακωλύουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού την εκπαιδευτική διαδικασία εγκεκριμένων σχολικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 

Ζητάμε να αναγνωρίζεται, με σεβασμό στο λειτούργημα των εκπαιδευτικών, το αυτοδίκαιο δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου όλων των εκπαιδευτικών Ελλήνων και Αλλοδαπών στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Πατρίδας μας.

 

Απαιτούμε την άμεση λειτουργία του Μουσείου της πόλης μας και τον σεβασμό στο λειτούργημα των εκπαιδευτικών και καταδικάζουμε τις επιλεκτικές επιλογές αφού την ίδια στιγμή που αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί εγκρίνονται, στα πλαίσια του Φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους, κατ’εξαίρεση επισκέψεις στο Μουσείο Πύργου .

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα