Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Φιάσκο στην Πατρών – Πύργου – Ο Καλογρίτσας τους, δεν μπορεί να κάνει τα έργα που πήρε…

spot_img

Ένα μήνα μετά την πρόσκληση του υπουργείου για την ανάθεση των έργων, ο όμιλος Καλογρίτσα δεν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης, δεδομένης της οικονομικής του δυσπραγίας.

Η εταιρεία έχει άδεια ταμεία αφού αντιμετωπίζει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη, των προμηθευτών του που ζητούν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών «Τοξότης» και Ομάδα Κατασκευών.

Παρά την παράταση που χορηγήθηκε από το υπ. Υποδομών, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Καλογρίτσας δεν θα κατορθώσει να αναλάβει τα έργα, με αποτέλεσμα, ήδη, να έχουν γίνει οι πρώτες ανεπίσημες κρούσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου προς τους επόμενους αναδόχους των δύο εργολαβιών, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις τους.

Η εν λόγω εξέλιξη, βέβαια, εκθέτει τους χειρισμούς του υπ. Υποδομών, που επέμεινε και να δώσειμκαι να διατηρήσει τον κ. Καλογρίτσα στο συγκεκριμένο έργο παρά τα γνωστά οικονομικά του προβλήματα.

Αλλωστε, το ίδιο το υπουργείο είχε αποκλείσει τον κ. Καλογρίτσα από τη δεύτερη και την τρίτη εργολαβία, όπου επίσης είχε μειοδοτήσει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, επικαλούμενο ζητήματα με την αιτιολόγηση των προσφορών που είχε υποβάλει. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης είχε δηλώσει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, μόλις προ διμήνου, ότι η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές από την Τρ. Αττικής!

Στην περίπτωση της πρώτης εργολαβίας, που αφορά το τμήμα Πύργος – Δουναίικα, το οποίο δημοπρατήθηκε τη 12η Ιουνίου του 2016, σχεδόν πριν από τρία χρόνια, επόμενος μειοδότης μετά τον όμιλο Καλογρίτσα ήταν η κυπριακή Cyfield με έκπτωση 47,99% (έναντι 53,05% του κ. Καλογρίτσα), ενώ τρίτη ήταν η ιταλική GD Infrastrutture με έκπτωση 47,33%.

Ωστόσο, η μεν Cyfield βρίσκεται σε αντιδικία με το υπουργείο με αφορμή τον αποκλεισμό της από έτερη εργολαβία του ίδιου έργου, η δε GD Infrastrutture έχει αποσυρθεί από την εν λόγω εργολαβία, μην προχωρώντας σε ανανέωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής της.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 67,2 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, στην τέταρτη εργολαβία, που επίσης επιχειρείται να ανατεθεί στον όμιλο Καλογρίτσα, δεύτερος μειοδότης ήταν η κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ-Πετρής με έκπτωση 49,56% και τρίτος η κοινοπραξία Ξανθάκης-Ιντερκατ με 47,03%. Πρόκειται για το τμήμα Κυλλήνης – Βάρδα, με αρχικό κόστος 74 εκατ. ευρώ.

molonoti.gr

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα