ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φιλμ της Camera Zizanio στο κανάλι της Βουλής


Για πρώτη φορά ταινίες φτιαγμένες από παιδιά και νέους προβάλλονται σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας, και συγκεκριμένα στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων που ενέταξε στο πρόγραμμά του επιλεγμένες ταινίες της Camera Zizanio, της δημοφιλούς ενότητας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το οποίο φέτος κλείνει τα 20 χρόνια του.

Πρόκειται για φιλμ μικρού μήκους που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 ετών.

Είναι ελληνικές ταινίες παραγωγής των τελευταίων ετών που έχουν προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και έχουν διακριθεί στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, που διοργανώνεται παράλληλα με αυτό καθώς και σε νεανικά φεστιβάλ του εξωτερικού.

Συνολικά θα προβληθούν 123 ταινίες, γκρουπαρισμένες σε 15 ωριαίες μεταδόσεις. Οι 15 αυτές ωριαίες μεταδόσεις αποτελούν ένα πανόραμα της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας στην Ελλάδα, εντυπωσιακό σε θεματολογία, ευρηματικότητα και υψηλή αισθητική. Ταινίες που μέχρι τώρα προορίζονταν μόνο για προβολή σε κάποια σχολική γιορτή, τοπική εκδήλωση ή το περιορισμένο κοινό ενός Φεστιβάλ, προβάλλονται τώρα σε εθνικό δίκτυο.

Οι ταινίες θα προβάλλονται από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 09:00. Ο κατάλογος των ταινιών όλων των μεταδόσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Camera Zizanio.