ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοιτητικοί σύλλογοι απέκλεισαν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών

  • 5
    Shares

Στον αποκλεισμό της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησαν χθες  φοιτητικοί σύλλογοι, όπως και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα). Στη συνέχεια προχώρησαν σε μοιράσματα φυλλαδίων στο κέντρο της πόλης και κρέμασμα πανό για να γνωστοποιήσουν  το σημερινό  κάλεσμα για πορεία.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την  εκπαίδευση το οποίο φέρνει διαγραφές, αστυνομία στις σχολές, πειθαρχικά, εξίσωση πτυχίων κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ κλπ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φοιτητικοί σύλλογοι στις ανακοινώσεις τους: «Η κυβέρνηση, που κανένα μέτρο δεν έχει πάρει για την ενίσχυση του ΕΣΥ και για το άνοιγμα των σχολών μας με ασφάλεια, προχώρησε στην κατάθεση ενός νομοσχεδίου που επιτίθεται σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης αναιρώντας στην πράξη το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Αντί να ενισχύσει την δημόσια παιδεία, ξοδεύει 30 εκ. ευρώ στη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και όχι για πρόσληψη καθηγητών, όχι για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, όχι για την

Μετά το τέλος της σημερινής πορείας ακολούθησε  συντονισμός συλλόγων, φοιτητών και φοιτητριών, με στόχο το φοιτητικό κίνημα να συζητήσει την κλιμάκωση του αγώνα του.


  • 5
    Shares